info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4049
Dolar Satış
:
32.4632
Euro Alış
:
34.4266
Euro Satış
:
34.4887
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kanalizasyonlar Artık Denize Akmayacak

Dereazğı ve Değirmenaltı nda Kanalizasyonlar Denize Akmıyor

Tekirdağ Belediyesi, yıllardan beri şehrin en önemli sorunlarından biri olan kanalizasyonların deniz akmasının önlenmesi konusunda Dereağzı ve Değirmenaltı'nda yaptığı çalışmalarla büyük bir adım attı.
Tekirdağ Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalar neticesinde artık Dereağzı ve Değirmenaltı'nda denize kanalizasyon akmıyor.
Yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi veren Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü'nden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Haldun Güler, denize kanalizasyon akması sorununu Dereağzı ve Değirmenaltı Bölgesi'nde çözdüklerini belirterek, "Dereağzı Alkaya Mevkii'nde ve Değirmenaltı Mahallesi'nde bulunan terfi istasyonları tamamen elden geçirilerek yenilendi. Kapasiteleri artırılmış yeni pompalar konuldu. Bu bölgelerde denize akan kanalizasyonlar kesilerek sahil kollektör hattı PE 315'lik borular vasıtasıyla Altınova'da bulunan derin deniz deşarjına terfi ettirilmesi sağlandı. Artık Dereağzı ve Değirmenaltı'nda denize kanalizasyon akmıyor. Yıllardan beri süre gelen büyük bir sorunu bu çalışmayla aşmış bulunuyoruz" dedi. Başkan Yardımcısı Güler ayrıca, Alkaya Deresi'nde ıslah çalışması ile birlikte dere etrafında bazı bölgelerde istinat duvarları inşa edilerek derenin sorunsuz bir hale getirildiğini söyledi.