info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3271
Dolar Satış
:
32.3854
Euro Alış
:
34.4475
Euro Satış
:
34.5096
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kanser Günü ve Sigarayı Bırakma Günü Etkinliği Düzenlendi

“4 Şubat Dünya Kanser Günü” tüm dünyada kanser ile ilgili farkındalık ve bilinç düzeyinin artmasını sağlamak, “9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü” sigara kullanma alışkanlığı olan insanların sigaranın zararları konusundaki bilgilerini artırmak suretiyle, insanların sigara kullanma alışkanlığından uzaklaşmasına sebep olacak birtakım davranış değişikliklerine sebep olmak amacıyla çeşitli etkinlik ve farkındalık çalışmaları ile kutlanmaktadır.

Halkımızda farkındalık artırmak amacıyla İl Sağlık Müdürlüğü 5 Şubat 2019 tarihinde, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda "Sağlıklı Yaşam Prensipleri Semineri" düzenledi. İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr.Cengiz BECERİR'in açılış konuşmalarını yapmış olduğu seminerde, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr.Haci Bayram ZENGİN, NKÜ Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Gamze VAROL SARAÇOĞLU, Başkan Yardımcısı Dr.Hülya BECERİR tütünün zararları ve kanser hakkında sunum yaptı. Kanser hastalığını yenen bir katılımcının konuşması, azim ve gayretleri ile sigara alışkanlığını bırakarak etrafına örnek davranış sergileyen kamu kurum çalışanlarına belge takdimi gerçekleştirildi.

Farkındalık yaratma ve bilinç oluşturulması adına düzenlenen seminere İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr.Cengiz BECERİR, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr.Haci Bayram ZENGİN, Personel ve Destek Hizmetleri Başkanı Zafer SOYKIRLI, Başkan Yardımcısı Dr. Hülya BECERİR, Süleymanpaşa İlçe Sağlık Müdürü Uzm.Dr.Aytekin ULUHAN, NKÜ Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Gamze VAROL SARAÇOĞLU, Müdürlük idarecileri, çalışanları, diğer kurum idarecileri ve çalışanları ile halk katılım sağladı.

Kaynak : Murat Ürtekin