info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kapaklı Belediyesi 16 Öğrenciyi Makedonyaya Gönderiyor

Tekirdağ’ın yeni ilçesi olan Kapaklı’da öğrenciler Belediyenin desteği ile Makedonya’ya gönderiliyor.

 

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı saat 11.30’da Kapaklı Çok Programlı Lisesi’ne gerçekleştirdiği ziyarette, önümüzdeki günlerde Makedonya’ya gidecek olan öğrencilere nasihatlerde bulundu. Kapaklı Belediyesi, Kapaklı Çok Programlı Lisesi’nde eğitim öğretim gören 16 öğrenciyi 14-20 Nisan tarihlerinde Makedonya’ya gönderiyor. Dün Kapaklı Çok Programlı Lisesi’ni ziyaret eden Belediye Başkanı İrfan Mandalı, öğrencilere nasihat verdi.
 
Öğrencilere fırsat buldukça yeni ülkeler görmelerini, farklı kültürleri tanımalarını tavsiye eden Başkan Mandalı, “Belediye olarak siz öğrencilerimizi yurt dışına göndermemizdeki asıl amaç, değişik kültürleri tanımanızı ve ufkunuzu genişletmenizi sağlamaktır” dedi. Öğrencilere hayatları boyunca fırsat bulmaları halinde farklı ülkeleri ziyaret etmeleri konusunda nasihatte bulunan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Yabancı ülkelere giderek, oradaki farklı sosyal hayatları ve eğitim şartlarını yerinde gözlemleyebilirsiniz.
 
Belediye olarak siz öğrencilerimizi yurt dışına göndermemizdeki asıl amaç, değişik kültürleri tanımanızı ve ufkunuzu genişletmenizi sağlamaktır” dedi. Makedonya’ya gidecek olan örencilere oradaki öğrencileri Türkiye’ye davet etmelerini söyleyen Başkan İrfan Mandalı, “Orada tanışacağınız arkadaşlarınızı Kapaklımıza davet edin. Kendi evinizde ağırlayın. Biz de Belediye olarak Çanakkale, İstanbul ve Edirne gibi tarihi ve kültürel zenginliklerle dolu güzide şehirlerimize geziler organize edelim” diye konuştu.
 
8 yıldır Kapaklı’da görev yaptığını ifade eden Kapaklı Çok Programlı Lisesi Müdürü Süleyman Berk ise, “Bugüne kadar Belediye Başkanımız İrfan Mandalı bizi hiçbir zaman geri çevirmedi. Okulumuz için ne istediysek eksiklerimizi yerine getirdi. Sosyal ve Kültürel geziler düzenlememize yardımcı oldu. Okulumuzun çevre düzenlemelerini gerçekleştirdi” diyerek desteklerinden dolayı Başkan İrfan Mandalı’ya teşekkür etti.