info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kar Soğuğu Kendini Gösterdi

Geçtiğimiz haftadan beri hava sıcaklıklarında fark edilir bir düşüş var.

Meteoroloji yurt genelinde hava durumu tahminini yayınladı. Soğuklar arttıkça kar yağıp yağmayacağı merak ediliyor. Öyle ki tam tutarlı bir açıklama da henüz gelmedi. İşte kar yağışı ile ilgili meteoroloji hava durumu verileri ve yapılan son açıklamalar...

Yurt genelinde yağışlı hava hakim. Ankara, Çankırı ve çevresinde karla karışık yağmur bekleniyor. Aydın, İzmir ve Muğla çevresinde ise güneş bir görünüp bir kaybolacak.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, NTV’de katıldığı yayında konuştu. Bakan Eroğul, Türkiye’nin yarı kurak bir iklime sahip olduğunu söyledi. Barajlarda doluluk oranın yüzde 31 civarında olduğunu belirtti. Cuma, cumartesi ve pazar günleri Türkiye’nin büyük bölümü yağışlı olacak

 Meteoroloji verilerine göre ara ara karla karışık yağmur beklentisi var. Cumartesi de yağış kendini daha net gösterecek.

Bugün ve yarın toz taşınımı hadisesi yaşanacağını belirten Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü Diyarbakır Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi cuma günü tüm Güneydoğu Anadolu Bölgesi için uyarı yaptı. Tahmin ve uyarı merkezinden yapılan açıklamada, “Bugün Şanlıurfa ve Mardin çevrelerinde, yarın ise Güneydoğu Anadolu Bölgesinin tamamında toz taşınımı beklendiğinden hava kalitesinde azalma ve görüş mesafesinde düşme gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” denildi.