info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Karaağaç Lisesi Yıllardır Neden Bitmedi

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer Soruyor. Karaağaç Lisesi Yıllardır Neden Bitmedi

CHP  Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Karağaaç’ta yılardır yapılmayan liseyi Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya sordu. Ekonomik gücü olmayan öğrencilerin ilköğretimden sonra okula devam edemediğini bildiren Yüceer, “Karaağaç'daki öğrencilerimiz daha ne kadar mağdur olacak, bunun adı ayrımcılık değil midir?” diye sordu.
 
CHP   Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Karaağaç’ta yaşanan eğitim sorununu TBMM Genel Kurul’da dile getirdi. Genel Kurul’da soruları yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya Karaağaç’ta neden şimdiye kadar bir lise yapılmadığını soran Yüceer, Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesine bağlı, nüfusu 12 bini aşan Karaağaç beldesinde yaşayan yurttaşların büyük bir kısmının asgari ücretle çalıştığını ve ekonomik sıkıntılarla yaşam mücadelesi verdiğini kaydetti. 
 
YALNIZCA İKİ İLKÖĞRETİM OKULU VAR
Yüceer, “Beldede 2 bin öğrenci var.  Her yıl liseye başlayan öğrenci sayısı yaklaşık olarak 200 olmasın rağmen, maalesef, yalnızca 2 tane ilköğretim okuluna sahip” dedi.
Beldede lise bulunmadığını söyleyen Yüceer, belediye meclis kararıyla 26 bin 580 metrekare arsanın meslek lisesi yapılmak üzere Millî Eğitime tahsis edilmiş olmasına rağmen lisenin bür türlü yapılmadığını söyledi. 
 
EKONOMİK GÜCÜ OLMAYANLAR OKUYAMIYOR
Ekonomik gücü olmayanların okul hayatının bittiği gerçeğine dikkat çeken Yüceer, “Az çok ekonomik gücü olan, dolmuş, servis ücretini ödeyebilen çocuklarımız okumak için çevre ilçelere Çerkezköy, Kapaklı veya Veliköy’e gitmek zorunda kalıyor” dedi. 
 
AYRIMCILIK DEĞİL Mİ?
Milli Eğitim Bakanı Avcı’ya, “Karaağaç’daki öğrencilerimiz daha ne kadar mağdur olacak, bunun adı ayrımcılık değil midir? Bu çoçukların, ailelerin günahı ne? Çocukların eğitim hakkını neden ellerinden alıyorsunuz?” diye soran Yüceer, 2013 bütçesine alınan okulun inşaatının bir an önce, vakit kaybetmeden başlatılmasını istedi. 
 
SÜRE YETMEDİ
Bakan Avcı, Yüceer’in sorusuna şöyle yanıt verdi:  “Tekirdağ Karaağaç’la ilgili planlamayı arkadaşlarımız şimdi araştırıyorlar. Karaağaç'la ilgili bilgileri oturum sonuna kadar alabilirsem size ulaştırırım.  Bakan Avcı’ya oturum sonuna kadar bilgi gelmeyince, Yüceer’in sorusu yanıtsız kaldı. 
Kaynak : Murat Ürtekin