info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Karayolları ve Tekirdağ Belediyesine Çağrı

Sorumluluk Alanlarının Başlangıç ve Bitiş Tabelaları

Bu Yazıyı ,İstanbul'da bir panelden çıkınca yazıyorum. Burada birçok sanatçı,yazar ve gazeteci vardı. Bu panelde benim Tekirdağ'dan geldiğimi ve basın mensubu olduğumu öğrenenlerden biri, "üstadım, ben bir ara Tekirdağ'a gittim ve ilginç iki tabelayla karşılaştım. Bu görüntü İstanbul'da olsa, orası vatandaşlar tarafından işgal edilir, tapusunu alır ve orayı müteahhide verir ve zengin olurlardı." dedi.

 
İlk önce ne demek istediğini anlamadım ama, bahse konu olan yerin, Muratlı Caddesi çıkışındaki iki tabeladan kaynaklandığını öğrendim. Bu tabelaların birinde "Tekirdağ Belediyesi Sorumluluk Alanı Burada Sona Eriyor " yazarken, 200-250  metre ileride, " Karayolları sorumluluk alanı başlangıcı " yazıyor.
 
200-250 metrelik mesafeye kimse sahip çıkmıyor.Şimdi Sayın yetkililere soruyorum; İstanbul'da, KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ PANELİNDE bana o vatandaşın söylediği gibi,kimse buraya sahip çıkmıyorsa, ben buraya sahip çıkıp, etrafını çevirip, hafriyatını temizleyip sahiplensem olur mu?
 
Üstelik tabelalar sadece yol boyunu gösteriyor. Arka kısmının ne kadarına sahip çıkılmıyor. Ben buraya gecekondu yapsam, sonra tapusunu alsam, bir yıl sonra müteahhide verip ev sahibi olsam olur mu? Yok, eğer buranın bir sahibi varsa, bir an önce sahip çıksın ki ta İstanbul'da modern bir kentsel dönüşüm panelinde insanlara mahcup olmayalım.
 
Yakında Büyükşehir olacak Tekirdağ'ın böyle konularla metropol şehri olan İstanbul'da gündeme gelmesi beni üzdü.Yetkililere duyurulur.
Kaynak : Murat Ürtekin