info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3389
Dolar Satış
:
32.3971
Euro Alış
:
34.6487
Euro Satış
:
34.7111
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Karnelerini Vali Kemelek in Elinden Aldılar

Tekirdağ da 2010 - 2011 eğitim - öğretim yılının ilk yarısını tamamlayan öğrenciler, karnelerini Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek’in elinden aldı.

Tekirdağ'da 2010 - 2011 eğitim - öğretim yılının ilk yarısını tamamlayan öğrenciler, karnelerini Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek’in elinden aldı.

Tekirdağ Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'nda soğuk havaya rağmen öğrencilerin karne sevinçleri görülmeye değerdi. Vali Zübeyir Kemelek, törende yaptığı konuşmada, bilim ve teknolojide önde olan ülkelerin daha mutlu ve refah içinde yaşadığını söyledi. Kemelek, Türkiye'nin kalkınması için öğrencilerin en iyi şekilde yetişmesi ve en güzel meslekleri seçmesi gerektiğini söyledi. Kemelek, sözlerine şöyle devam etti: "Devlet olarak elimizden geldiği ölçüde öğrencileri daha iyi koşullarda okutmak için çalışıyoruz. En büyük gayemiz, ülkesine ve ailesine faydalı bireyler yetiştirmek. Hedeflerimizden biri de okul öncesi eğitime önem vermek. Sadece okuma - yazma çağına gelmiş öğrencilerle bu iş yeterli olmuyor. Çağdaş medeniyeti yakalamak için okul öncesi eğitime önem vermemiz ve Tekirdağ olarak olmamız gereken yerde olmalıyız."

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Şenol Genç'de konuşmasında her çocuğun zeka seviyesi ve kabiliyetlerinin farklı olduğunu belirterek, "Bu yüzden lütfen çocuklarımızı her yönden başarılı olsun diye üstelemeyelim. Her çocuğun başarı branşı ayrıdır, bu yüzden karnesinde zayıf olan öğrencilere kızmayalım. Çocuklarımızı başarılı oldukları branşlarda nasıl geliştiririz diye çabalayalım." dedi. Konuşmaların ardından öğrenciler sırayla Vali Kemelek, Belediye Başkanı Adem Dalgıç, Jandarma Alay Komutanı Kazım Rıfkı Ayan ve İl Milli Eğitim Müdürü Şenol Genç'ten karnelerini alarak sevinç çığlıkları attılar.

Kaynak: Haber50