info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Katı Atık Bertaraf Tesisi İçin Derneklerden Görüş Alınacak

Ekolojik Enerji AŞ nin Tekirdağ ın Çorlu ilçesinde yapmak istediği Türkiye nin en büyük Katı Atık Bertaraf Tesisi için derneklerden görüş alınacak.

Ekolojik Enerji AŞ'nin Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde yapmak istediği Türkiye'nin en büyük 'Katı Atık Bertaraf Tesisi' için derneklerden görüş alınacak. Çevre ve Orman Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi ve Planlama Genel Müdürlüğü'nden 29 Haziran 2010 tarihinde olumlu belgesi alınmasına rağmen, Çorlu Belediyesi tesise onay vermemişti. Çorlu Belediye Meclisi, Tekirdağ yolu üzeri Kartepe mevkiinde, Ekolojik Enerji tarafından yapılması planlanan 'Katı Atık Bertaraf Tesisi' için onay vermedi.

Tesis için en ince ayrıntısına kadar inceleme yapılması üniversite, TEMA başta olmak üzere Çevre Gönüllüleri Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme (ÇYD), Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Mimar Mühendis ve Makine Mühendisleri Odaları, Türk Tabipler Birliği gibi kuruluşlardan görüş alınması için komisyon kurulmasına karar verildi. Komisyona Ömer Cebe (CHP), Evren Özmen Uludağ (CHP), Ali Talıdil (CHP), Şerafettin Çengel (AKP) ve Alpaslan Kumyol (AKP) isimli Belediye Meclis üyeleri seçildi. Belediye önümüzdeki günlerde Katı Atık Bertaraf Tesisi için onay verirse, tesiste yılda 100 bin ton atık bertaraf edilecek. Bu rakam Türkiye'deki bertaraf tesislerinin toplam kapasitesinin üç katından fazla.

Tesiste yılda 300 bin ton endüstriyel katı atık, 120 bin ton tehlikeli atık, 25 bin ton kablo atığı, 5 bin ton elektrik ve elektronik atık, 100 bin ton arıtma çamuru, 5 bin ton tıbbi atık, 20 bin ton madeni atık yağları, 5 bin ton bitkisel atık yağları, 250 bin ton kullanılmış lastik atıkları, bin ton akü ve pil atıkları, 30 bin ton inşaat, asfalt ve yıkıntı atıkları bertaraf edilecek. Ayrıca saatte 60 megavat enerji elde edilecek. Bu enerji hem tesisin hem de civardaki hastane ve üniversite binalarının ısıtılması ve sıcak su ihtiyacının karşılanmasında kullanılacak.