info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Katil Facebook ta yakalandı

2001 yılında işlenen cinayetin katil zanlısı olarak aranan kişinin Çorlu`da olduğu bilgisine ulaşan polis ekipleri, katil zanlısını Çorlu sokaklarından önce arkadaşlık sitelerinde aradı.

Katil zanlısının izine sosyal paylaşım sitesi facebook ta rastlayan erkek polis, bayan rumuzu ile sohbete başladığı zanlıyı yakaladı. 8 yıldır aranan katil zanlısının 14 yıl 7 ay kesinleşmiş hapis cezasının bulunduğu bildirildi.
Edinilen bilgilere göre, Çorlu Sağlık Mahallesi nde 2001 yılında İhsan Altıntop u 7 bıçak darbesi ile öldürdüğü iddiasıyla aranan ve hakkında 14 yıl 7 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan Seçkin T. nin Çorlu da olduğu istihbaratını alan Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, Çorlu cadde ve sokaklarından önce Seçkin T. yi sanal alemde aradı. Sosyal paylaşım ve arkadaşlık sitesi facebookta Seçkin T. yi oluşturduğu profili sayesinde bulan polisler, resimlerinden aranan katil zanlısını teşhis etti.
Seçkin T. ile irtibata geçmek için Gaye adlı bayan rumuzu ile profil oluşturan erkek polis, planı sayesinde katil zanlısı ile sanal alemde sohbete başladı. Facebook üzerinde başlayan ve MSN de de 3 gün boyunca devam eden sanal sohbetlerin gerçek ortama taşınması fikrinin ortaya atılması üzerine polisler planın bozulmaması için yeni bir telefon hattı açtırdı ve bayan polis memurunu sanal Gaye olarak katil zanlısı ile konuşturdu.
Kendisini takip eden erkek polis memurlarının yarattığı sanal Gaye ye inanan Seçkin T., buluşma ve yüz yüze sohbet etme fikrine evet dedi. Polis ekiplerinin yeni aldığı cep telefonu hattı sayesinde Gaye rumuzlu bayan polis memurunun sabah kahvaltısı teklifine hayır diyemeyen ve buluşma yeri ile saatinin kararlaştırılmasının ardından gittiği pastanede Gaye yi bekleyen katil zanlısı karşısında polisleri buldu. İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerinin yürüttüğü teknolojik oyun sayesinde yakalanan ve gözaltına alınan Seçkin T., Çorlu Devlet Hastanesi ne götürülerek sağlık raporu alındı.
Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği Aranan Şahıslar Kısmı na götürülen Seçkin T., derlenen evraklarının ardından Çorlu Adliyesi ne sevk edildi. Kesinleşmiş hapis cezası bulunan katil zanlısı, Tekirdağ Kapalı Cezaevi ne konuldu.