info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kent Konseyi Gündemsiz Toplandı

Tekirdağ ın Çerkezköy İlçesi, Kızılpınar Beldesi nde Kızılpınar Belediye Meclis Salonu nda gerçekleştirilen Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Kent Konseyi Başkanı Mücahit Aydın, Sekreter Adem Albayrak, Akşemsettin Mahalle Muhtarı Ahmet

 

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi, Kızılpınar Beldesi'nde Kızılpınar Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Kent Konseyi Başkanı Mücahit Aydın, Sekreter Adem Albayrak, Akşemsettin Mahalle Muhtarı Ahmet Milli, Çiftçi Malları Koruma Derneği Başkanı Osman Dal, dernek üyesi Cavit Er, Kızılpınar Tokatlılar Derneği Başkanı Kadir Ardahan, Kızılpınar Anadolu Lisesi Müdürü Necdet Önder, Ak Parti Kızılpınar Belde Başkanı Kamil Yiğit ve az sayıda vatandaş katıldı.
 
Herhangi bir gündemin yer almadığı Kent Konseyi toplantısında açılış konuşmasını Başkan Mücahit Aydın yaptı.
 
Başkan Aydın, Kent Konseyi olarak bundan sonra her şeyi düzenli bir şeklide yapacaklarını belirterek, halkın sorunlarını ve taleplerini dinleyerek bunları gündeme taşıyacaklarını ifade etti. Kent Konseyi'nde dile getirilen taleplerin, hayata geçirilmediği yönünde eleştiriler de aldıklarını dile getiren Başkan Aydın, topu Belediye Başkanı Faruk Korkmaz'a attı. Başkan Mücahit Aydın'ın ardından söz alan Kent Konseyi Sekreteri Adem Albayrak da, vatandaşlardan kendilerine fikir ve önerlerle gelmelerini isteyerek, böyle olduğu taktirde konseyin daha verimli çalışacağını söyledi.
 
Gündemsiz devam eden toplantıda beldeyle ilgili sıkıntılarını dile getiren belde sakini ve Çiftçi Malları Koruma Derneği üyesi Cavit Er, "Kent Konseyi birçok toplantı yapmasına rağmen bir sonuç çıkmadı. Köprü istedik, yerine dolgu yapıldı. Yol istedik, hala açılmadı. Mesela, bir önceki toplantıya ait neler yapılmış, hangi sıkıntılara çözüm bulunmuş bunları öğrenmek isteriz" derken, Çiftçi Malları Koruma Derneği Başkanı Osman Dal da, "Geçtiğimiz günlerde bir kamyon gelip çöpünü meranın ortasına bırakmış. Ayrıca kum ocağı da çöplük haline geldi. Bu konuda çözüm üretmek gerekiyor. Kum ocağı düzenlenerek yeniden kullanılabilir hale getirilebilir" diye konuştu.
 
Vatandaşların dile getirdiği sıkıntıları tek tek not alan Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, daha sonra kürsüye gelerek eleştirilere yanıt verdi. Başkan Korkmaz, "Daha önce hiçbir yerde Kent Konseyi yokken, Kızılpınar'da 2009 yılında Kent Konseyi kuruldu. O günden itibaren de düzenli bir çalışma içinde olundu. Halkımız etrafındaki sorunları not alır, konseye getirir. Projeleri varsa bunları sunar. Kent Konseyi Başkanı da bunlardan yapabildiklerini yapar. Yapamadığı noktada biz Belediye olarak destek oluruz. Konsey'de alınan her karar hakkında vatandaşlarımız gerekli şekilde aydınlatılıyor" açıklamasında bulundu.
 
Toplantıda anlatılan sıkıntıların ardından Başkan Faruk Korkmaz, Fen İşleri Müdür Vekili Recep Saygın'ı toplantıya çağırarak yapılan çalışmalar hakkında bilgi vermesini istedi. Saygın, "Altyapı çalışmaları yüzünden yolları bekletiyoruz. Bundan dolayı çalışmaları devam eden sokaklarda, yolları açamıyoruz" diye konuşurken, Başkan Korkmaz, Fen İşleri Müdür Vekili Saygın'a çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi. Toplantının devamında beldede devam eden çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Korkmaz, "2 adet üst geçit projemiz vardı. Fakat karayollarından geçitlerin yerlerinin uygun olmadığına dair bir yazı geldi. Bu sebeple yeni yer tespit edilecek. Bunun çalışmaları devam ediyor. Üst geçitle ilgili olarak karayolları izin vermediği için sıkıntı bizde değil, karayollarındadır" ifadelerini kullandı.
 
Koca Çeşme'nin açıldığın ve artık suyunun aktığını sözlerine ekleyen Başkan Korkmaz, "Endüstri Meslek Lisesi'nin onayı Bakanlıktan gelerek kurucu müdür ataması da yapıldı. 15 gün içinde okulumuzu eğitim ve öğretime açacağız. Bu sayede kendi beldemizin çocukları burada eğitim görecekler. Hatta çevre beldelerden de artık öğrenciler beldemizde bulunan okulu tercih edecek. Beldemizde Şebekenin tamamının değişmesi sebebiyle yollarımız bozulacak. Bunun için şimdiden özür diliyoruz. Ama her nimetin bir külfeti vardır. Çalışma bitince Kızılpınar'daki su sorunu tamamen ortadan kalkacak. Bu ay içinde kesinleşmesi beklenen Büyükşehir yasasını da büyük bir heyecanla bekliyoruz" dedi. Yapılan konuşmaların ardından Kızılpınar Kent Konseyi Toplantısı sona erdi.