info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kentin İnsanı Ya Da İnsanın Kenti Adlı Fotoğraf Yarışması

Fotoğraf Sanatı ile insanın ebedileşmesi üzerine Aktiffelsefe 20. Geleneksel Türkiye Fotoğraf Yarışması ödülleri sahipleri ile buluşuyor.

Aktiffelsefe Derneği, Kentsel Yaşam teması ile düzenlediği fotoğraf yarışmasında ödül alan birbirinden güzel fotoğrafları, 22 Şubat 2014 Cumartesi günü düzenleneceği bir program ile sanat ve fotoğraf severlerle buluşturacak. Saat 14.00’de Ankara Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde başlayacak olan programda, Aktiffelsefe’nin bu yıl 20.’sini düzenlediği Geleneksel Fotoğraf Yarışması’nda dereceye girenler ödüllerine kavuşurken, seçilen fotoğrafların yer aldığı bir de sergi açılacak. 
 
Ayrıca, Aktiffelsefe Derneği’nin kentsel yaşam ve belgesel fotoğrafçılığı üzerine bir panel düzenleyeceği programa, felsefe, sanat ve fotoğrafla ilgilenen herkes davetli.
 
Dernek Başkanı Oya Uysal, belgesel fotoğrafçılığının geçmişte değerli olanın geleceğe aktarılmasında önemli bir rol oynadığını söyledi. Uysal; “Bu panelde, kentin insani ya da insanın kenti başlığı altında derinlemesine ele alacağımız belgesel fotoğrafçılığı bizlere, bir yandan Roma Dönemi’nden kalma bir yapının bugünkü yaşamımızdaki yerini görme diğer yandan da farklı kültürlerin kent içinde nasıl bir arada yaşadığını değerlendirme fırsatını sağlayacak. Bu fikirler bizi insanın ebediliğine götürüyor,” dedi.    
 
Uysal, ayrıca, Kentsel Yaşam konulu Geleneksel Türkiye Fotoğraf Sergisi’nin 17-21 Mart tarihleri arasında Mimarlar Derneği Sergi Salonu’nda ziyarete açık olacağını ifade etti.
 
Fotoğraf Sanatçısı Mehmet Arslan Güven’in yöneteceği panelde, Prof. Dr. İlhan Tekeli fotoğraf sanatının kentsel yaşamı düşünmesi üzerine; Kültür Bakanlığı- Folklor Araştırmacısı Abdullah Gündüz eski ve yeni kent yaşamının karşılaştırılması üzerine ve Yeni Yüksektepe Kültür Derneği Genel Başkanı Oya Uysal da kentlerde birlikte yaşam üzerine konuşacaklar. 
 
Bir sonraki yarışmanın teması ““Müzeler, ören yerleri ve insan” olarak belirlenmiş olup, tüm amatör-profesyonel fotoğrafçılara açıktır.
Kazanan sanatçılar ve yapıtları:
SİYAH BEYAZ DALINDA
Yavuz Yaman 1.lik Yolcu bekleyenler
Yılmaz Kalpalp 2.lik Pelikanlar Körfezde
Hülya Polat 3.lük 4-Kentin aynası
Tuğçe Yalçın Mansiyon Bir Ankara Hikayesi
Yavuz Yaman Mansiyon Galata Köprüsü
 
RENKLİ DALINDA
Gürsel Egemen Ergin 1’lik Renkli Çocuklar
Emre Gaznevi 2’lik İpteki Hayatlar
Cankut Bucaklıgil 3’lük 204200-3
İpek Gürhan Mansiyon Renklerin Cümbüşü
Birol Kıraç Mansiyon Biberler ve sokak
 
HAKKIMIZDA
Aktiffelsefe ve GEA, bir Yeni Yüksektepe Kültür Derneği markalarıdır.
YENİ YÜKSEKTEPE KÜLTÜR DERNEĞİ, 25.YILINI KUTLAYAN FELSEFE, KÜLTÜR, GÖNÜLLÜLÜK ALANLARINDA ÇALIŞMALAR YAPAN BİR SİVİL TOPLUM KURULUŞUDUR. 
Ayrıntılı Bilgi için: www.gelenekselturkiye.org, www.aktiffelsefe.org, www.gea.org.tr   
Geleneksel Türkiye Fotoğraf Yarışması Sekreteri: Oya Uysal
E-posta: oyauys@gmail.com  Telefon: 0 532 542 06 77