info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Keşan’da Kalorifer Kazanı Denetimleri Sürüyor

Keşan Belediyesi ile Makine Mühendisleri Odası Edirne Şubesi arasında imzalanan protokol çerçevesinde yürütülen kalorifer kazanı denetimleri başladı.

Makine Mühendisleri Odası Edirne Şubesi’nden Hasan Tahsin Avcı, Makine Mühendisleri Odası Edirne Şubesi Keşan Temsilciliği Yetkilisi TanSu Şapçı, Keşan Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Arzu Akbunar’dan oluşan heyet, Keşan’da kalorifer kazanı denetlemelerinde bulundu. Denetimlerin esas amacının kalorifer kazanlarının yanması sırasında oluşan hava kirliliğinin en asgari düzeye çekmek olduğuna vurgu yapan Avcı, “Denetimlerimizde kazanların temizliği, genel olarak sistemin standartlara uygunluğu, kömüre kireç karıştırılıp karıştırılmadığı, güvenlik borularının konumlarının doğruluğu, kazan dairesinin fiziki durumu ve kalorifer kazanlarının ateşçiler tarafından yapılması gereken temizliğinde dikkat edilmesi gereken kuralları yerinde görüp inceliyoruz.” dedi.            
 
EN FAZLA 30 DAİRE
 
Kalorifer ateşçisi, apartman yöneticisi haricinde apartmanda yaşayan her kişinin bir anlamda kalorifer kazanının yakılması ve bakımından sorumlu olması gerektiğine işaret eden Hasan Tahsin Avcı, “Kalorifer ateşçiliği ve kalorifer kazanları hiç de basite indirgenecek konular değildir. Yanlış yakım ve kurallara uyulmaması sonucu ortaya çok ciddi, hatta ölümlere varan kötü sonuçlar çıkabilir. Ateşçiler birbirine yakın olan yerlerde 2 adet kalorifer yakabilir. Ayrıca bir ateşçi sadece 30 daire üzerinden kazan yakma hakkına sahip. Ancak ateşçiler maalesef bu kurallara pek uymuyorlar.” şeklinde konuştu.          
 
HAVA KİRLİLİĞİ AZALIYOR
 
Şapçı ise açıklamasında şunları dile getirdi: “Hem Keşan Belediyesi hem de Makine Mühendisleri Odası Keşan Temsilciliği, Keşan’da daha temiz bir hava yaratmak için mücadele veriyor. Denetimler sayesinde hem ateşçilerin hem de yöneticilerin kurallara daha fazla uyduğunu gördük. Kazan daireleri tam manasıyla Keşan’ı ilgilendiriyor. Yanan fazla kömür ve yakma koşullarına tam riayet edilmemesi ilçenin havasının kirlenmesine neden oluyor. Bizler de bu nedenle Keşan Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ve Makine Mühendisleri Odası olarak denetimlerimizi daha sık ve daha dikkatli yapıyoruz. Keşan’daki hava kirliliğini azaltmak istiyoruz.”
 
YÖNETİCİLERE SEMİNER DÜZENLENECEK
 
Akbunar da hem Keşan Belediyesi hem de Makine Mühendisleri Odası Keşan Şubesi’nin Keşan’ın hava kirliliğini azaltmak ve insanlarının sağlığını korumak için elinden gelen gayreti gösterdiğini vurguladı ve 20 Aralık Cuma günü Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleştirilecek ve saat 14.00’te başlayacak kalorifer ateşçileri ve apartman yöneticilerine yönelik bir seminer düzenleneceği de ifade etti.  Arzu Akbunar, kalorifer kazanı yakımı ve kazan dairesinin fiziki yapısının kurallara uymaması halinde hem ateşçi hem de apartman yöneticilerine ciddi oranda yaptırımları olacağını anlattı.