info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kılıçdaroğlu: Hükümetin Gazze Konusunda Gerekli Adımları Atmasını Bekliyoruz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gazze ye insani yardım yapılması ve oradaki ambargonun kaldırılması gerektiğini belirterek, "Hükümetin bu konuda gerekli adımları atmasını bekliyoruz" dedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gazze ye insani yardım yapılması ve oradaki ambargonun kaldırılması gerektiğini belirterek, "Hükümetin bu konuda gerekli adımları atmasını bekliyoruz" dedi. Kılıçdaroğlu, 34 ilçe başkanının Gürsel Tekin i il başkanı olarak istemedikleri yönündeki iddiaları da yalanladı.

Trakya turu kapsamında Tekirdağ ın Çorlu ilçesine gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıdaroğlu, Atatürk Meydanı nda yüzlerce kişiye seslendi. Daha sonra belediyeyi ziyaret eden Kılıçdaroğlu, burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 34 ilçe başkanı ile yapılan toplantı sonunda ilçe başkanlarının Gürsel Tekin i il başkanlığına istemedikleri yönünde bir görüş ortaya çıktığı iddialarının hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, "34 ilçe başkanının böyle bir talebi olmadı, ahenk içinde İstanbul yönetiminin çalışmasıyla ilgili görüşlerini belirttiler. Ben de zaten partinin uyum içerisinde çalışması yönünde düşüncelerimi ifade ettim. Ahenk sadece İstanbul için geçerli değil, Türkiye nin her yerinde geçerli olması gerekli. Siyasi partilerin ahenk içinde çalışması başarının temel ilkesidir" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Gazze ye uygulanan ambargo ve yardım gemilerine yapılan saldırıya ilişkin sorular üzerine de, "Onunla ilgili daha sonra açıklama yapacağım. Hükümetin bu konudaki görüşlerini bekliyoruz. Hükümet çok ciddi vaatlerde, çok ciddi söylemlerde bulundu. Bu açıklamaların takipçisi olacağımızı ve yerine getirilmediği takdirde de halka şikayet edeceğimizi söylemiştim. O yüzden bekleyeceğiz, belki hükümet önümüzdeki günlerde daha farklı girişimleri halkımıza açıklar. Gazze ye insani yardım yapılması, oradaki ambargonun kaldırılması ve bu anlamda uluslararası çalışma yapılması çok önemli. Oraya yapılacak yardımların, oraya götürülecek yardımların daha sağlıklı yapılması önemli, hükümetin bu konuda daha gerekli adımları atmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Gürsel Tekin in Trakya gezisine davet edilmediği yönünde ortaya atılan iddiaların sorulması üzerine de Kılıçdaroğlu, "80 tane parti meclisi üyemiz var. Katılanlar daha çok bölgeden seçilen parti meclis üyeleri. Gürsel Tekin e yönelik böyle bir uygulama söz konusu değil. Kaldı ki Gürsel Tekin bana havaalanında bu geziye katılamayacağını ifade etti. Bende tabii işi varsa katılamayabileceğini belirttim" dedi.

Ortaya atılan iddialarla ilgili olarak Gürsel Tekin ile görüşüp görüşmediği de sorulan Kılıçdaroğlu, "Görüşmedim, ancak gazeteler aracılığıyla, medya aracılığı ile sorunların çözülmesinden yana olan biri değilim" yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu na ziyarette Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan tarafından belediye logosunun yer aldığı bir şilt hediye edildi. Ziyarette CHP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Suha Okay, Genel Sekreter Önder Sav, Genel Sayman Faik Öztrak, MYK Üyesi Berhan Şimşek, Tekirdağ Milletvekili Enis Tütüncü PM ve MYK üyeleri, çevre il ve ilçelerin yönetim kurulu başkanları, bölge milletvekilleri, partili belde ve ilçe belediye başkanları da yer aldı.