info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3091
Dolar Satış
:
32.3673
Euro Alış
:
34.6230
Euro Satış
:
34.6854
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kilikadılılar Derneği’nden Balkan Savaşlarını Anma Turu

Çorlu Kilikadılılar Derneği Balkan Savaşları’nın 100. Yılı münasebetiyle Türk bayraklarıyla donatılmış 100 motosikletle anma turu düzenledi.

Kilikadılıar Derneği`nin organizasyonu çerçevesinde 100`e yakın motosiklet Orion A.V.M. yanındaki boş alanda toplandı. Kilikadılılar Derneği Başkanı Bilgin İnceoğlu burada katılımcılara hitaben bir konuşma gerçekleştirdi. İnceoğlu konuşmasında Balkan Savaşları’nın tarihin dönüm noktalarından biri olduğunu belirtirken  “Atalarımızın kanıyla sulanmış bu topraklarda şehitlerimize çok şey borçluyuz. Balkanlar kıtaların, inançların, kültürlerin, medeniyetlerin ve milletlerin kesiştiği bir bölgedir. Bu bölge günümüzde de dünyanın en gerilimli bölgelerinin başında yer almaktadır. Sadece Balkanlar değil Edirne, Kırklareli, Tekirdağ illerimiz Trakya tarihinin gördüğü en ağır zulümleri bu dönemde yaşamıştır” dedi. İnceoğlu konuşmasında Balkan Savaşlarında 1 milyon 315 bin Müslüman nüfusun 632 bini savaş ve göç yolunda hayatını kaybettiğini belirtti.
 
SOYKIRIM MİLLİ POLİTİKA HALİNE GELDİ 
 
Dernek başkanı İnceoğlu “Asker, sivil 400 bin kişi Anadolu`ya kaçarak hayatını kurtarmıştır. Balkanlarda kalan Türk nüfus 1 milyon 445 bindir. Savaşın faturası siyasi, askeri ve ekonomik olarak ağırdı. O tarihlerde soydaşlarımız üzerinde işlenen soykırım diğer devletlerin adeta bir milli politikası olmuştur. O tarihlerde uygulanan soykırım politikaları yakın tarihimizde Bosna ve Bulgaristan`da da uygulanmıştır. Muhacirler kaybedilmiş ülkelerimizin milli hatıralarıdır.  Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını ve Balkan savaşlarında şehit olan askerlerimizi rahmetle anıyoruz” ifadelerine yer verdi. İnceoğlu tarafından yapılan konuşmanın ardından polis eskortu ve konvoy eşliğinde Şehitlik’e geçildi. Burada saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımızı okuyan grup Atatürk Meydanı üzerinden Cumhuriyet Parkı ve Eski Belediye Binası güzergâhını kullanarak anma turunu sonlandırdı.
 
İnceoğlu: Bizler Türk’üm demenin zor olduğu bir coğrafyadan geliyoruz. Bizler Balkan Türkü`yüz. Bizleri birleştiren Tek bir bayrak var. O da ay yıldızlı Türk bayrağıdır. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK`ün dediği gibi muhacirler diye küçümsenenler tarihin yazdığı savaşlarda en geride kalanlar yani; düşmanla sonuna kadar dövüşenler, çekilen ordunun ricat hatlarını sağlamak için kendilerini feda edenlerdir.