info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kınalı Kuzular Askerlik Yemini Etti

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) nin temsili askerlik uygulaması kapsamında Tekirdağ da 22 engelli, bir günlüğüne asker oldu

 

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'nin 'temsili askerlik' uygulaması kapsamında Tekirdağ'da 22 engelli, bir günlüğüne asker oldu.Bugün sabah erken saatlerde aileleri ile birlikte bir günlüğüne asker olacak 22 engelli Tekirdağ 8. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na geldi. Tugay'a varıldığında yüzlerinden sevinçli ve heyecanlı oldukları anlaşılan bir günlük asker adayı engellilerin ellerindeki kınalar dikkatlerden kaçmadı.
 
İstihkakları olan elbiseler ve botlar teslim edilen 22 engelli, ailelerinin de yardımı ile askeri elbiseleri, kurallara uygun giymeye çalıştı. Komutanlarca verilen komutla tören alanına geçen engelli askerlere, takım komutanları bir süre askeri eğitim verdi, yanaşık düzen ve selam verme öğretildi.Daha sonra ,1 günlük temsili askerlik görevini yerine getiren engelli gençler, masalardaki silahlara el koyarak yeminlerini ettiler. Mutlulukları yüzlerinden okunan engeliler, terhis belgelerini Tekirdağ Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Kocakundakçı, Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, 8. Mekanize Piyade Tugay Komutan Yardımcısı Topçu Kurmay Albay Dursun Çağdaş'ın elinden aldı.
 
Tugay Komutan Yardımcısı Topçu Kurmay Albay Dursun Çağdaş, yaptığı konuşmada, askerlik kanunu uyarınca özel durumları nedeniyle silah altına alınamayan engelli gençlere temsili askerlik hizmeti yaptırıldığını belirtti. Çağdaş, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin en anlamlı geleneklerinden birinin yemin töreni olduğunu ifade etti. Törene katılan engelli yakınları ve aileleri ise duygulu anlar yaşadı.