info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Koçak Asgari Ücret Zammı Bir Simit Parası Bile Değil

Asgari ücrete yüzde 3 oranında zam öngörülmesi, Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak tarafından eleştirildi.

Asgari ücrete yüzde 3 oranında zam öngörülmesi, Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak tarafından eleştirildi. 
 
Asgari ücretin 2014 yılı Ocak ve Temmuz aylarında yüzde 3 oranında artırılması konusunda yapılan açıklamaları eleştiren Murat Koçak, sendika binasında yaptığı basın açıklamasında asgari ücretin 2014 yılı Ocak ve Temmuz aylarında yüzde 3 oranında artırılmasının kabul edilemez olduğunu belirterek “Bu ne demek biliyor musunuz? Bir simit parası bile değil. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Kimsenin de bunu kabul edeceğini sanmıyorum. Zaten mevcut asgari ücret günlük 26,79 TL’dir. Bir köleye verseniz kabul etmez. Ama biz ne yaparsak yapalım, ne kadar itiraz edersek edelim, işverenle hükümet birleşiyor, bunu bize dayatıyorlar” dedi.
 
"AMACIMIZ HAKLARIMIZI KORUMAK""
Amaçlarının hak ve özgürlükleri korumak ve geliştirmek olduğunu dile getiren Koçak, "Biz adam gibi bir ücret istiyoruz. Ücret adaletsizliğinin giderilmesi hususunda da en düşük memur için verilen bin 600 TL’yi, işçiye de istiyoruz. İnsan gibi çalışıp insan gibi yaşamak istiyoruz. Bizim amacımız hak ve özgürlüklerimizi korumak ve geliştirmektir. Ekmeğimizi büyütmektir. Hakça paylaşmaktır. Adaletli bir ücret, İnsan onuruna yaraşır bir çalışma sağlamaktır” açıklamalarında bulundu.