info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Köprülü Yıllardır Yapılamayan Adliye Sarayı nın Sorumlusu AKP dir

Türkiye’nin en büyük ilçelerinden biri olan Çorlu’da, yıllardır yapımına başlanamayan Adliye Sarayı’nın, ancak 2016 yılının ilk yarısında her şey yolunda giderse hizmete gireceği açıklandı.

 

Türkiye’nin en büyük ilçelerinden biri olan Çorlu’da, yıllardır yapımına başlanamayan Adliye Sarayı’nın, ancak 2016 yılının ilk yarısında her şey yolunda giderse hizmete gireceği açıklandı. Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü’nün soru önergesine yanıt veren Adalet Bakanı, bitmeyen Çorlu Adliye Sarayı hakkında şu bilgiyi verdi: “Bakanlığımız Yatırım Programında yer alan Çorlu Adalet Sarayı’nın, daha büyük, ulaşım ve  otopark sorunu olmayan, Muhittin Mahallesi, 2493 ada, 2 parselde kayıtlı 35.779 metrekare yüzölçümlü taşınmaz üzerine yapılmasına karar verilerek bu doğrultuda proje alımı için ihale işlemleri gerçekleştirilmiş ve 20/02/2013 tarihinde yüklenici ile sözleşme imzalanmıştır.   Proje  hazırlığının 2013 yılının ikinci yarısı içinde tamamlanması, yıl sonuna doğru yapım işi ihalesinin sonuçlandırılması ve yaklaşık  2 yıllık yapım süresinin ardından 2016 yıllının ilk yarısında da binanın hizmete alınması öngörülmektedir”.
 
Konu hakkında açıklama yapan CHP’li Köprülü; “yıllardır bitirilemeyen Adliye Sarayı sebebiyle kaybedilen senelerin hesabını kim verecek” diye tepki gösterdi. 10 yıldır bitirilmesi beklenen Adliye Sarayındaki durum hakkında açıklama yapan Köprülü; her yıl artan dosya sayıları nedeniyle zor şartlar altında hizmet verildiğini belirtti. Çorlu Adliyesi ile ilgili başka bir önergeyle, her yıl açılan dava ve icra dosya sayılarını soran CHP’li vekil, bu rakamların çok yüksek boyutlarda olduğunu, Çorlu Adliyesinin iş yükü ile söz konusu fiziki şartlar altında hizmet vermenin zorluğuna dikkat çekti.
 
Onlarca hakim, savcı ve adalet personeli ile 200’e yakın avukatın yanında binlerce vatandaşın da  mağdur olduğuna vurgu yapan Köprülü; her yıl için Çorlu Adliyesinde açılan ortalama dava ve icra dosya sayılarının şöyle olduğunu ifade etti:
 
Ağır Ceza Mahkemesinde 450
 
Asliye Ceza Mahkemesinde 2050
 
İcra Ceza Mahkemesinde 1250
 
Sulh Ceza Mahkemesinde 2250
 
Aile Mahkemesinde1110
 
Asliye Hukuk Mahkemesinde 1050
 
İcra Hukuk Mahkemesinde 680
 
İş Mahkemesinde 750
 
Sulh Hukuk Mahkemesinde 1980
 
İcra Takip Dosya Sayısı: 30.000
 
Yıldan yıla bu sayıların artığını vurgulayan Köprülü, Bakanlığın Adliye Sarayını  bitirmeyerek Adaletin geç tecelli etmesine sebep olduğunu söyledi. Yatırım programında olmasına rağmen 10 yıldır bir türlü başlanamayan Adliye Sarayının yapımının gecikmesinde sorumlu olanların üç dönemdir iktidarda olan AKP hükümeti olduğunu vurguladı.