info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kore den Çorlulu Gazilere Madalyalı Teşekkür

Kore Cumhurbaşkanlığı, 1950 yılındaki Kore Savaşı na katılan Çorlulu 4 gaziye barış madalyası verdi. Madalyaların ikisi gazilere verilirken diğer ikisi ise eşlerine takdim edildi.

Kore Cumhurbaşkanlığı, 1950 yılındaki Kore Savaşı na katılan Çorlulu 4 gaziye barış madalyası verdi. Madalyaların ikisi gazilere verilirken diğer ikisi ise eşlerine takdim edildi. Kore Askeri Ataşeliği tarafından Kore Gazilerinin torunlarına da burs verildi.

Kore Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı tarafından gönderilen barış madalyalarını takdim etmek üzere Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çorlu Şubesi ne gelen Kore Cumhuriyeti Savunma Ataşesi Albay Hak Yang Park, iki ülke arasındaki dostluğun unutulmayacağını belirtti. Ziyarete askeri ataşenin eşi Kyu Boon Jung Park da katıldı.

Park, Türk halkı bize barışı, özgürlüğü ve refah içinde yaşamayı sundu. Bütün Koreliler Türk halkını unutmuyor. Türk halkına saygılarımı sunuyorum dedi.

Kyu Boon Jung Park a da çiçek takdim edildi ancak ataşe Park, "Eşime çiçek verildi ama benim eşimin bu çiçeği almasını gerektirecek bir durum söz konusu değil, çiçeği gazi eşi hak ediyor. Onun alması gerekiyor" diyerek çiçeği yine eşi aracılığıyla madalya törenine katılan gazi eşinin almasını sağladı.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çorlu Şubesi nde gerçekleştirilen törende Kore gazileri Ömer Özer, ve Necati Doruk ile gazi Yusuf Cingör ün eşi Nazmiye Cingör ve gazi Ahmet Can Balaban ın eşi Reyhan Balaban a barış madalyaları, Kore gazilerinin torunları Ömer Özer, Yağmur Künteci ve Çağatay Doğan a da eğitim bursu verildi.