info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Korkmaz Aday Adaylığı Sinyalini Verdi

Tekirdağ ın Çerkezköy İlçesi Kızılpınar Beldesi Belediye Başkanı Faruk Korkmaz gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu.

Başkan Korkmaz, Ramazan ayının önemine değinerek Tüm İslam aleminin Ramazan ayını tebrik etti. Belediye olarak Ramazan ayında gerçekleştirdikleri çalışmalardan bahsederek konuşmasını sürdüren Faruk Korkmaz “Ramazan nedeniyle erzak yardımı yapıyoruz. 400 tane erzak Çerkezköy Belediyesi bize vermişti. Bunların dağıtımı yapıldı. Ayrıca 300 tane de Kızılpınar Belediyesi olarak biz erzak dağıtımında bulunduk. Bir 350 tane de İstanbul'dan hayırsever vatandaşlardan getirip burada dağıttık. Toplamda 1100, 1200 civarında erzak dağıtımında bulunduk. Bunları muhtaç ailelere vermek için özen gösterdik. Muhtarlarımızdan belgeler almak suretiyle bu vatandaşlarımıza erzaklar teslim edildik. " şeklinde konuştu.
 
Ramazan’da Kızılpınarlılarla iftar açtığını anlatan Başkan Korkmaz şöyle devam etti: "Erzak dağıtımını özellikle eşimle birlikte yapıyorum. Evlere iftara birlikte gidiyoruz. Bu arada ihtiyaç sahibi ailelerimizi hem ziyaret ediyoruz hem de erzaklarını veriyoruz. Modern yerlerde iftarlara katılmıyorum. Beni davet eden vatandaşlarımızın sofralarını tercih ediyorum. Sayın Başbakanımızın da dediği gibi modern otellerde değil vatandaşın yanında iftar ediyoruz."
 
Geçtiğimiz günlerde Kızılpınar’da yaşanan iki vefattan da bahseden Korkmaz, kurdukları taziye çadırında taziyeleri kabul ettiklerini söyledi. Her iki aileye de başsağlığı dileyerek Başkan Korkmaz şöyle devam etti: “Trafik kazasında ölen vatandaşımız ve bir de kalp kriziyle ölen arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. 22 yaşında olan kardeşimiz 18 Ağustos'ta düğün sözü alınmış, eşyası alınmıştı. Düğün hazırlıkları sürerken kendisini kaybetmemiz bizi üzdü. Trafik kazasında kaybettiğimiz Muhittin Amca ve genç kardeşimiz Mehmet Sökmen'e bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum, ailelerine başsağlığı diliyorum. Şu günlerde her akşam onlarla beraberim. Cenaze evlerinde olmaya gayret gösterdik."
 
Kızılpınar’da yapımına devam edilen su deposu hakkında da bilgilendirmede bulunan Faruk Korkmaz “Başbakanımız gibi bende nereden nereye diyorum. İşte bu su deposundan, şimdi bu su deposuna geçtik. İnşallah yakında çalışmalar tamamlanacak.’’ dedi.
 
Başkan Korkmaz, Kızılpınar’da acil ihtiyaçların yapıldığını belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Halkımızın içerisinde olmaya devam ediyoruz. Acil projelerimizin hemen hemen tamamını yaptık. Su deposu ve isale hattında başladığımız işin yüzde 50'si yenilenmiştir. En kısa zamanda bu proje tamamlanacak. Projemizin 27 Temmuz 2013 tarihinde bitmesi planlanıyordu. Ancak İller Bankası işi yapan müteahhide ek süre verecek. Bu çalışmalardan dolayı ara sıra sularımız kesiliyor. Vatandaşlarımız şunu bilsin ki çalışmalar nedeniyle arıza ve patlamalardan dolayı kesinti yaşanıyor. Su kuyularının bakımını yaptık. Üç kuyumuzun motorlarını değiştirdik, su sıkıntımız yok.’’
Yapılan su deposunun tamamlanmasıyla birlikte Kızılpınar'ın önümüzdeki 50 yıl süreyle su ihtiyacının karşılanmış olacağını vurgulayan Başkan Korkmaz "350 ton depomuz vardı. Şimdi 4 bin ton olacak. Bu depo faaliyete geçtikten sonra arızada olsa elektrikte kesilse yazın 2 gün boyunca su vermeye devam edeceğiz. Kışın bu süre bir haftaya kadar ulaşacak. Yani su kesintisi diye birşey olmayacak."diye konuştu.
Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Çerkezköy Belediye Başkanlığı için aday adaylık sinyali verdi. Açık açık 'Aday adayıyım demesede' "Genel Merkezimizin sürece start vermesini bekliyorum." diyerek belediye aday adaylığına yeşil ışık yakan Başkan Faruk Korkmaz, "Siyaset ısınıyor. Halkımızın taleplerini dinlemekteyiz. Halkımız her gün bize şu soruyu soruyor. Siyasette kalacak mısın? Siyaset yapmaya devam etmem için baskılar var. 'Sizinle devam etmek istiyoruz.' diyorlar. Çerkezköy'deki vatandaşlarımızda aynı şekilde. Büyük bir teveccüh var. Siyasetten kopamayacağım. Aynı şekilde hizmete devam edeceğim." dedi.
 
Belediye Başkanlarını halkın getirip halkın götürdüğünü söyleyen Başkan Korkmaz, "Belediye başkanlığı makamı halkın malı. Halkın getirip halk götürdüğü bir yer. Memurlar tayinle gelirler ama belediye başkanlarını halk getirir halk götürür. Bunun için halkın sözlerini dinleyeceğim. Çevremdekileri dinleyeceğim, ailem ve akrabalarımla oturup değerlendireceğim. Sonra bize destek veren halkımızla istişare yapacağım. Sonra başta belde başkanlığımız olmak üzere ilçe teşkilatımız ve il başkanlığımız ile bu konuda oturup konuşup görüşeceğim. Böylece siyasete devam kararı alacağım. Belediye Başkanlığının kutsal bir meslek olduğunu hiç kimse unutmasın. Herkes halka hizmet hakka hizmet olduğunu bilmeli." ifadelerini kullandı.
 
Başkan Korkmaz, Belediye Başkanı adaylarının 'Anket' ile belirlenmesi taraftarı olduğunu dile getirerek "Biz süreci bekliyoruz. Genel Merkezimiz aday adaylığı sürecinin startını verdiği an belediye başkan aday adaylığı için aldığımız sonuçlara göre aday adaylığına karar vereceğiz. Halkın sesine kulak vermek lazım. Anket sonuçlarına önem vermek lazım. Benim adamım olun zihniyetine kapılmamak lazım. Çünkü bu konuda çok büyük vebal var. 5 yıl halka karşı sorumluğu üzerine alıyorsun. 5 yılda bu halka neler verdiğim ortada. Kızılpınar'da eğitim konusunda 21 derslik ilköğretim okulu, 45 derslik endüstri meslek lisesi, 21 derslik anadolu lisesi, 6 katlı kültür merkezi, 2 bin kişilik düğün salonu, 500 kişilik konferans salonu, 2 kapalı halı saha, 4 bin ton su deposu ve altyapısı yapılmayan hiçbir tane mahallemiz kalmadı. Halkımızın sosyal kültürel faaliyetlerle bir arada olması için 25 tane park yaptık. Ata sporumuz güreş için, sünnet şöleni, yaz etkinlikleri gerçekleştirdik. Anıtkabir ziyareti, Çanakkale ziyareti gerçekleştirdik. Kızılpınar'ın tarihini gün yüzüne çıkardık. Şehitlik yaptık. 4 cami yaptık. Okulların çevre düzenlemesini, bakımını üstlendik. Okullarımızda öğrencilerimize kırtasiye desteğini hiç eksik etmedik. Kızılpınar halkıyla bir bütün olduk. Bu halkın hizmetçisini yine kendisinin seçeceğine inanıyorum. Anketler yapılsın. Anketten kim çıkarsa ve halk kimi istiyorsa Çerkezköy'den, Kapaklı'dan hatta Büyükşehir'den o isimler aday yapılsın. Böylece halk kazanmış olur. Ve vebal kimseye yüklenmemiş olur." İfadelerine yer verdi.