info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kosgeb Kanunu değişiyor

KOSGEB Kanununda değişiklik yapılmasını öngören yasa tasarı TBMM ?de 09.Nisan.2009 tarihinde görüşüldü ve kabul edildi.

Cumhurbaşkanının imzalamasının ardından Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girecek. Kanunda yapılan en önemli değişiklik ise hizmet sektöründe faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarımızın da KOSGEB imkanlarından yararlanmasını sağlayacak olmasıdır.

KOSGEB Kanunda yapılacak değişikliği yakından takip eden Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Emin İNAĞ "Sabırsızlıkla beklediğimiz Kanun değişikliği nihayet gerçekleşti. Şimdi Cumhurbaşkanımızın imzalamasının ardından Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girecek. Gerek Kanunun çıkmasında ki çabaları gerekse esnaf ve sanatkarımızın genel sorunları ile yakından ilgilenen başta Cemalettin Uslu ve Rasim Çakır olmak üzere tüm milletvekillerimize esnaf ve sanatkarımız adına teşekkür etmek istiyorum. 3624 sayılı Kanun da değişiklik yapılmasını sağlayan Kanun değişikliği ile beraber hizmet sektöründe faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarımızda KOSGEB desteklerinden yararlanabilecekler. Yapılan değişiklik ile KOSGEB desteklerinin hangi sektörlere ve hangi öncelikli bölgelere kullandırılacağına Bakanlar Kurulu karar verecek. Yapılan değişikliğin ardından hemen irtibata geçtiğimiz KOSGEB Tekirdağ Bölge Müdürlüğünden aldığımız bilgiye göre yaklaşık bir ay içerisinde yeni bir kredi programı belirlenecek. Tabi hangi sektörlere, ne kadar meblağda olacağına Bakanlar Kurulu karar verecek. Bizleri en çok sevindiren konu KOSGEB in tüm imkanlarından hizmet sektöründeki esnaf ve sanatkarımızın da yararlanacak olması. Kamuoyunda cansuyu kredisi olarak bilinen kredi programı dışında KOSGEB in sağladığı birçok kredi desteği mevcut." Dedi.

İnağ " Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak bu kanun değişikliğine önceden hazırlığımızı yaptık. Şuan için KOSGEB e yapılacak başvurularda ilk şart yine KOSGEB veritabanına kayıt olma zorunluluğudur. Bu işlemi Edirne ESOB olarak biz 1 ay önceden tamamladık. Tekirdağ KOSGEB Bölge Müdürlüğü ile sürekli irtibat halindeyiz. Edindiğimiz bilgilere göre tüm oda başkanlarımıza odalara üye esnaf ve sanatkarlarımız için KOSGEB konusunda çalışma yapılmasını istedik. Şuan itibarıyla 14000 üye esnaf ve sanatkarımızın KOSGEB veritabanına kaydı konusunda bir sıkıntımız olmayacaktır. Bu konuda ki hassasiyetlerinden dolayı başta Birliğimize bağlı oda başkanlarımıza ve genel sekreterlerimize teşekkür ediyorum." Dedi.