info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Köy Minibüsçüleri Eylem Yaparak Yol Kapattı

Tekirdağ ın Çorlu İlçesi nde belediye, köy minibüslerinin çevre yolunu kullanarak ilçe merkezine girmeden otogarda toplanmalarını isteyince, minibüs sahipleri otogar önünde eylem yaparak yolu trafiğe kapattı.

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde belediye, köy minibüslerinin çevre yolunu kullanarak ilçe merkezine girmeden otogarda toplanmalarını isteyince, minibüs sahipleri otogar önünde eylem yaparak yolu trafiğe kapattı.

Çorlu Belediyesi, ilçe merkezinden köylere yolcu taşıyan minibüslerin ilçe merkezindeki güzergahlar yerine çevre yolunu kullanmaları konusunda karar alarak minibüs kooperatiflerine tebligat yaptı. Buna kızan minibüs sürücüleri de bugün otogar önünde toplanarak eylem düzenledi. Minibüsleri otogar önünde caddeye çekerek yolu kapatan sürücüler, çevre yolunu kullanmak istemediklerini söyledi.

Türkgücü Köy Minibüsleri Kooperatifi Başkanı Selçuk Uçar, sonuna kadar haklarını arayacaklarını belirterek, "Bizim elimizde Tekirdağ il trafik komisyonu kararı var. Buna rağmen belediye zabıta ile bizi durdurup yolcularımızı indirip bize ceza kesiyorlar. Bizim otogara girmemiz için önce belediyenin kamyon yolunda istinat duvarını yapması gerekiyor. Bu da olmadığı için bizim elimizde ilçe merkezi güzergahını 2012 yılına kadar kullanma hakkımız olduğu yönünde karar var" diye konuştu.

Yolun kapalı olması nedeniyle uzun kuyruklar oluşurken, Çorlu İlçe Emniyet Müdürü Cemal Dalaman, minibüs sürücüleri ile konuşarak bir şeridin trafiğe açılmasını sağladı. Öfkeli minibüs sürücüleri belediyenin kendilerini haksız uygulama ile ilçe merkezine sokmadığını öne sürdü. Çorlu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Abdullah Baş ise belediyenin aldığı karar ile uygulamanın doğru olmadığını ve minibüs esnafının hakkını mahkemede arayacağını söyledi.

Yaklaşık üç saat süren yol kapama eylemi sona ermesiyle yol tekrar trafiğe açıldı.