info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Köyde modern sağlık evi var, personel yok

İbribey sağlık evi ebe ve hemşiresini bekliyor

Malkara İlçesinin örnek muhtarlarından salih güler in gayretleriyle köye kazandirilan modern sağlık evi personel İhtiyaci karşılanırsa vatandaşlara hizmet vermeye başlayacak

Malkara ilçesine 22 km uzaklıkta olan İbribey köyünün yeni muhtarı Salih Güler, yaptığı güzel çalışmalarıyla hem örnek oluyor hem de halkın takdirini kazanıyor.

29 Mart yerel seçimlerinde seçilir seçilmez ihtiyar heyeti ve köy halkı ile el ele verip köyünün eksikliklerini ve ihtiyaçlarını tespit eden Muhtar Güler, görevi devraldığı yerden başlayıp, ilk iş olarak sağlık evini tamamladı.

Yaklaşık 100 Milyar Lira harcanarak 100 ? 120 m² alan üzerinde inşa edilen "WC si, banyosu, mutfağı, yer döşemesi, dolapları" ile son derece modern görünümlü sağlık evinin çevre düzenlemesi de önümüzdeki günlerde bitiyor.

Devrim olarak köyde yapılan yenilik ve yenileme çalışmalarını yerinde gördük. Muhtar Salih Güler, köy ihtiyar heyeti azası Erol Yüce ile birlikte tamamlanan ve devam eden hizmetleri yerinde gösterdi. Bundan sonraki projelerini anlattı. Muhtar Güler şunları söyledi;

İbribey Malkara ilçesine bağlı "Develi, Yenice, Karamurat, Kermeyan köyleri ile Tekirdağ a bağlı Soylu, Generli, Dedecik köylerinin merkezinde bulunan 200 hanelik ve 700 nüfuslu çevrenin en büyük köylerinden biri. Göreve seçilir seçilmez halkın öncelikli ve en büyük gereksinimi olan sağlık konusuna el attık. Binamızı baştan aşağı yeniledik. Sağlık evi hizmet vermeye başladıktan sonra yurt dışındaki işçilerimizin desteği ile Ambulans getirmeyi de düşünüyoruz. Böylelikle tüm çevre köylerde sağlık taramaları da yapılabilecektir" dedi.

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNE MÜRACAAT ETTİK. ARTIK EBE ? HEMŞİRE İSTİYORUZ

Köy sağlık evini kendi olanaklarıyla yaptırdıklarını dile getiren Salih Güler, ebe ve hemşire verilmesi için İl Sağlık Müdürlüğü ile Malkara İlçe Sağlık Grup Başkanlığına müracaat ettiklerini belirterek, sağlık evine biran önce ihtiyaçları olan Ebe ? Hemşire gönderilmesini istedi. Yetkililere seslenerek kış mevsiminin yaklaştığını ve sağlık için gerekli olan sağlık evinin acilen açılması gerektiğini kaydetti.