info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Köylüleri Dolandıran Zanlı Yakalandı

Malkara`da, tansiyon ve masaj aletlerini köylerde piyasa fiyatının üzerinde satıp, imzalattıkları senetlerle dolandırıcılık yaptığı ileri sürülen O.V. isimli zanlı yakalandı.

Malkara`da, tansiyon ve masaj aletlerini köylerde piyasa fiyatının üzerinde satıp, imzalattıkları senetlerle dolandırıcılık yaptığı ileri sürülen O.V. isimli zanlı yakalandı.

Bir süre önce Kaymakamlık Tüketici Hakları Komisyonu`na başvuran okuma-yazma bilmeyen yaşlı vatandaşlar ile bazı kişiler, tanımadıkları kişilerin köylerine kadar gelip ev ev dolaşarak denemeleri için tansiyon ve masaj aleti bırakıp, kendilerine 250-300 TL arasında ödeme talimatı imzalattıklarını, daha sonra satın aldıkları kaçak cihazlar için yüksek para talep ettiklerini belirterek şikayetçi oldular.

Köylüler, kişi veya kişilerin, 1,5-2 aydan bu yana Malkara, Şarköy ve Kırklareli`ne bağlı köylerde yaklaşık 40-50 kişiye, hastalık problemleri ve yaşlılık zaaflarından faydalanarak tansiyon ve masaj aleti sattıklarını ifade ettiler.

Bu tür dolandırıcılıkla ilgili kolluk kuvvetlerince başlatılan sıkı soruşturma ve araştırma bir süredir takip ediliyordu. Malkara`nın Ballı Köyü`nde 1 Aralık Çarşamba günü saat 14.00-15.00 sularında (B.A.) isimli duyarlı bir vatandaşın ihbarını değerlendiren İlçe Jandarma Komutanlığı Asayiş ekipleri, gerçekleştirdikleri başarılı bir operasyonla; şüpheli (O.V.)`yi yurt dışından ülkeye kaçak yollarla sokulan tansiyon aletleriyle birlikte suçüstü yakaladı. Aynı gün Adliye`ye sevk edilen şüpheli hakkında soruşturma sürdürülüyor. Dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen bu kişilerin, özellikle yaşlı ve hastaların zaaflarını kullanıp kendilerine kurban seçtikleri ve `bak! Senin tansiyonunu ölçüyorum şuraya bir imza at!.` diyerek kandırdıkları belirlendi.