info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4626
Dolar Satış
:
32.5211
Euro Alış
:
34.5266
Euro Satış
:
34.5888
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Köylülerin Maden Ocağı Tepkisi

Tekirdağ ın Muratlı İlçesi Balabanlı Köyü ne maden ocağı yapılacağını öğrenen köylüler, yaşam koşullarının kötüleşeceğini öne sürerek tesise karşı çıktıklarını söyledi.

 

Tekirdağ'ın Muratlı İlçesi Balabanlı Köyü'ne maden ocağı yapılacağını öğrenen köylüler, yaşam koşullarının kötüleşeceğini öne sürerek tesise karşı çıktıklarını söyledi. Çocuklarına iyi bir gelecek bırakmak istediklerini belirten köylü kadınlar, "Korku ile yaşamak istemiyoruz" dedi. 
 
Madencilik sektöründe faaliyet gösteren bir şirket, Balabanlı Köyü'ne maden ocağı ve hazır beton tesisi yapmak için izin aldı. Yerleşim bölgesine 150 metre uzaklıkta bulunan 30 hektarlık alana tesis kurulacağını öğrenen köylüler, Tekirdağ İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'ne dilekçe ile başvurarak, kurulması planlanan tesis hakkında bilgi almak istedi. Şirket yetkilileri, köy muhtarlığı bahçesinde köylülere tesis hakkında bilgi verdi. Köylüler toplantı sırasında ellerinde, 'Hayvanlarımızı katletmeyin, meramızı yok etmeyin', ve 'Tozla sesle havamızı kirletmeyin' yazılı dövizler taşıdı. Maden ocağının köylerine kurulmasını istemediklerini belirten Köy Muhtarı İsmail Hacet, köylerine maden ocağı yapılmasına engel olmak için 3 yıldır mücadele ettiklerini söyledi. Hacet, şöyle konuştu: 
 
"Bundan önce 2 ayrı maden ocağı girişimini önledik. Şimdi yine geldiler. Biz köyümüze bunu istemiyoruz. 30 yıl önce yine maden ocağında patlatılan dinamitler sonucu evlerimiz hasar görürken huzurumuz kaçmıştı. Maden ocağını köyümüzün hemen dibine açmak istiyorlar. Hayvancılık yok olacak. Yok olmak istemiyoruz. Onlar patlamalarda ses için kulaklık takacaklarmış. ya bizim kulaklarımız ne olacak. Çocuklarımıza güzel bir miras bırakmak istiyoruz. " 
 
KADINLARDAN BÜYÜK TEPKİ 
 
Maden ocağı yapılması planlarına en büyük tepkisi kadınlar gösterdi. Çocuklarına iyi bir gelecek bırakmak istediklerini belirten kadınlar, "Çocuklarımıza bir şeyler bırakmak istiyoruz. Bu da en doğal hakkımızdır. Hayvanlarımız bu köyün merasında yetişiyor. Korku ile yaşamak istemiyoruz" diyerek tepki gösterdi.