info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Köylülerin Yol Tepkisi

Tekirdağ’da D-100 karayolunda yapılan duble yol çalışmaları sonucu yolun yükselmesi sebebiyle Izgar köyü yolu ulaşıma kapandı. Köylüler ise duruma tepki gösterdi.

Tekirdağ'da D-100 karayolunda yapılan duble yol çalışmaları sonucu yolun yükselmesi sebebiyle Izgar köyü yolu ulaşıma kapandı. Köylüler ise duruma tepki gösterdi. 
Tekirdağ’ın Malkara ilçesine bağlı Izgar köyü önünden geçen D-100 karayolunda duble yol ve kavşak çalışmaları sebebiyle yol yükselirken, köye ulaşımı sağlamak için köyün girişinde bulunan arazilerin satın alınması gerekiyor. Ancak araziler de satın alınamayınca, çalışma yapan ekipler köy girişini kapatmak zorunda kaldı. Köy halkı ise çareyi, 3 kilometre uzaklıkta başka bir yol yapmakta buldu.
Izgar köyü vatandaşı Ayşe Sezer, yol kenarına ev yapabilmek için çok para harcadıklarını belirterek, “Yol boyuna trilyonları dökerek ev yaptık ama şimdi de yolumuz yok. Arabamız evimizin bahçesinde öyle duruyor dışarı çıkartamıyoruz. Gitmediğimiz kapı kalmadı. O diyor biz karışmayız bu diyor biz karışmayız bu soruna bir çare bulunmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.
 
“KÖYÜMÜZE GİRMEK İÇİN 3 KİLOMETRE YOL GİTMEK ZORUNDA KALIYORUZ”
Köy vatandaşlarından Ali Sezer ise, “Karayollarının duble yol ve kavşak çalışmasından dolayı yolumuz genişliyor ama köyümüze giriş yolu kapandı. Köye girmek için 3 kilometre dolaşmamız gerekiyor” dedi.
Asfaltın kenarında bulunan 4 hanenin bahçesinden araçlarını bile çıkartamadığını söyleyen Sezer, “Asfaltın kenarında 4 haneye araçlarla giriş-çıkış yapılamıyor. Bu sorunun en hızlı bir şekilde yetkililerden çözülmesini istiyoruz. Derdimizi hiç kimseye anlatamıyoruz. Kimse bize yardımcı olmuyor. Köyümüzün girişinde bulunan iki arsayı devletimiz alamadı. Arsa sahipleri arsalarını satmak istemiyor. Bu nedenle köyümüzün giriş yolu tamamen kapalı. Trilyonluk evimiz var ama evimize girmeye yolumuz yok. Dağ başında olan bir evin bile patika yolu varken bizim yolumuz yok. Araçlarımızı evimizin bahçesine sokamıyoruz. Araçlarımızı yolda bırakıyoruz ya da 3 kilometre mesafe giderek araçlarımızı kısmen evimizin yakınına koyuyoruz. Geçici yol yaptılar ama bir yağmurda yol çamur olacak” diye konuştu.