info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4626
Dolar Satış
:
32.5211
Euro Alış
:
34.5266
Euro Satış
:
34.5888
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Küçük kız domuz gribinden öldü

2 yaşındaki S.G, yüksek ateş nedeniyle kaldırıldığı Tekirdağ Devlet Hastanesi nde hayatını kaybetti.

İki yaşındaki kızdan alınan kan örneklerinde domuz gribi olarak bilinen H1N1 virüsü pozitif çıktı. Tekirdağ ın Çorlu ilçesinde yaşayan Muşlu bir ailenin kızı olan 2 yaşındaki S.G, yüksek ateş şikayetleri ile ilk olarak 22 Kasım günü Çorlu Devlet Hastanesi ne kaldırıldı.

İki gün Çorlu da tedavi edilen küçük ateşinin yükselmesi üzerine Tekirdağ Devlet Hastanesi ne sevk edildi. Hastanenin ikinci katında bulunan Enfeksiyon Hastalıkları Servisi ne yatırılan S.G isimli küçük kız önceki gün yüksek ateş nedeniyle hayatını kaybetti.

Savcılık tarafından ilk otopsisi yapılan S.G den kan örneği alınarak tahlil için İstanbul Çapa Tıp Fakültesi ne gönderildi. Yapılan tahlillerin ardından küçük kızın halk arasında domuz gribi olarak bilinen H1N1 virüsü taşıdığı ve bu nedenle hayatını kaybettiği ortaya çıktı.

Sağlık Bakanlığı nın verilerine göre son üç gün içerisinde 49 kişinin öldüğü H1N1 virüsü nedeniyle Tekirdağ Devlet Hastanesi nde panik yaşandı. İlk kez bir hastanın domuz gribi nedeniyle hayatını kaybetmesi enfeksiyon servisinde çalışan sağlıkçıları da tedirgin etti.

Hastanenin enfeksiyon servisinde 8 kişinin daha domuz gribi tedavisi gördüğü ve bunlardan 6 sının çocuk olduğu öğrenildi. Son üç günde meydana gelen 49 ölümle birlikte Türkiye de domuz gribi nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 161 e yükselmişti.