info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kumbağ İÖO na destek

Tekirdağ Kardelen Engelliler Kültür Eğitim ve Sağlık Kulübü Derneği ve Latter Day Saint Charities (LDS), sel felaketinde zarar gören Kumbağ İlköğretim Okulu na bilgisayar bağışladı.

LDS Türkiye Temsilcileri Les ve Jennette Paskett çifti, Birleşik Sakatlar Federasyonu Üyesi Ara Topakian ve Birleşik Sakatlar Federasyonu Üyesi ve Tekirdağ Kardelen Engelliler Kültür Eğitim ve Sağlık Kulübü Derneği Başkanı Hüseyin Balcı, sel felaketinde bilgisayarları ve kütüphanesi zarar gören Kumbağü İlköğretim Okulu na 6 adet bilgisayar yardımında bulundu.

Önce Kumbağ Belediye Başkanı Hüseyin Uzunlar ı makamında ziyaret eden heyet, bir süre Başkan Uzunlar a çalışmalar hakkında bilgi verdi.

LDS Temsilcisi Les Paskett, kurumun Tekirdağ da ki yardım faaliyetleri kapsamında Kardelen Engelliler Kültür Eğitim ve Sağlık Kulübü Derneği Başkanı Hüseyin Balcı ile birlikte çalıştıklarını söyledi.

Paskett, sel felaketini televizyonda gördüklerini ve uzun zaman önce böyle bir felaketi kendilerinin de yaşadığını belirterek, görüntülerin kendilerini çok etkilediğini söyledi.

Kurumun sadece Türkiye de değil bütün Avrupa da yardımlarına devam ettiğini anlatan Paskett, derneğin daha önce de sakat vatandaşlar için 6 yılda toplam 33 bin sandalye dağıttığını söyledi.

Belediye Başkanı Uzunlar ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yardımlarından ötürü Kardelen Derneği ne ve LDS Temsilcilerine teşekkür etti.

Paskett, bir soru üzerine, derneğin Türkiye de ki yardım faaliyetleri kapsamında en çok, okullarda bilgisayar ihtiyacı olduğunu ve özellikle İstanbul da buna yönelik yardımlarda bulunduklarını belirtti.

Daha önce yine Tekirdağ da, LSD ile ortaklaşa sorumluluk projesi kapsamında 100 adet tekerlekli sandalye dağıtıldığını belirten Hüseyin Balcı ise, Tekirdağ da artık akülü sandalye ihtiyacı olduğunu belirterek, LDS ile bu yünde ki görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

Ardından Belediye Başkanı Hüseyin Uzunlar ile beraber Kumbağ İlköğretim Okulu na geçen heyet, burada Okul Müdürü Arzu Kara tarafından karşılandı. Kara, okulun selden büyük yaralar aldığını ve yapılan bilgisayar yardımının kendileri için büyük önem taşıdığını ifade etti.

Kara, sel yüzünden oluşan eksikleri halka tamamlamaya uğraştıklarını ifade ederek, okulun kütüphanesinin büyük zarar gördüğünü söyledi. Tüm hayırseverlerden bu konuda destek beklediklerini ifade eden Kara, LDS ye ve Kardelen Engelliler Kültür Eğitim ve Sağlık Kulübü Derneği ne yardımlarından ötürü teşekkür etti. Heyet, daha sonra okulu gezerek öğrencilerle sohbet etti.