info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kumbağ Mahallesi İçme Suyu Paket Arıtma Tesisi Törenle Hizmete Girdi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) tarafından Kumbağ Mahallesi’ne içme suyu temin etmek amacıyla yapılan Kumbağ Mahallesi İçme suyu Paket Arıtma Tesisi düzenlenen törenle hizmete girdi.

Tesisin açılış töreninde konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, TESKİ ile birlikte Tekirdağ’ın her yerinde hemen hemen her gün bir açılış ve temel atma töreni gerçekleştirdiklerini belirterek, “Dün Hayrabolu’da içme suyu kanalizasyon ve yağmur suyu tesisleri ile arıtma tesisinin açılışını yaptık. Bugün de Kumbağ’da İçme suyu arıtma tesisinin açılışını yapıyoruz. Bu tesis ile Kumbağ içme suyu konusunda sıkıntı yaşamayacak.
 
Göreve geldiğimizden bu yana Temiz Deniz Mavi Bayrak hedefinde olduğumuzu söylüyoruz. Bunun için de çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Batı Atık su Arıtma Tesisinin temelini yakın zamanda atacağız. Kanalizasyon şebeke inşaatımız devam ediyor. Çalışmalar tamamlandığında, 2017 yılının Temmuz ayından itibaren denize bir gram dahi kanalizasyon ve kirli su verilmeyecek ve pırıl pırıl ter temiz bir denize sahip olacağız. Tesisin yapımında emeği geçen başta TESKİ Genel Müdürü olmak üzere herkese teşekkür ediyorum ve hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
 
TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa da, Tesis hakkında kısa bir bilgilendirmede bulunarak, “Tesisimiz Yazır Göletinden saatte çektiği 100 Ton su ile günlük 16.000 kişinin içme suyu ihtiyacını karşılayabilecek kapasitededir. Tesiste kullanılan filtrasyon sistemi ile birlikte suda yüzde 70 oranında demir nitrit giderimi yaptığı görülmüştür ki bu da kullanma suyunun içme suyu haline geldiğini göstergesidir” dedi.
 
Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ve CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak da birer konuşma yaparak tesisin hayırlı olmasını dilediler ve emeği geçenlere teşekkür ettiler.
 
Konuşmaların ardından kurdela kesilerek Kumbağ Mahallesi İçme Suyu Paket Arıtma Tesisinin açılışı gerçekleştirildi. Başkan Albayrak ve beraberindeki heyet açılışın ardından tesisi gezerek çalışma sistemi ile ilgili yetkililerden bilgi aldılar.