info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kumbağ mobilya çöplüğüne döndü

Tekirdağ ın Kumbağ Beldesi nde selzedeler felaketin ardından evlerindeki ve sokaklarındaki çamuru temizlemeye çalışıyor.

Kullanılmaz haldeki eşyalarını çöpe atan mağdurlar, yetkililerin yardım etmemesinden şikayet ediyor. Kumbağ da selin ardından ortaya çıkan yılanlar ise halkı korkutuyor.
Kumbağ da geçen cumartesi öğleden sonra etkili olan şiddetli yağmurun sele dönüşmesi sonucu belde ve Naip Köyü nde sel sularının etkili olduğu 450 evin sahibi temizlik çalışmasına başladı. Çamur deryasına dönen evlerini temizlemeye çalışan vatandaşlar, yeterli desteğin verilmemesinden yakındı.
BELDE MOBİLYA ÇÖPLÜĞÜNE DÖNDÜ
Selzedeler, beldede çamura karışan ve sel sularının sürüklediği büyük bir kısmı kullanılmaz hale gelen eşyalarını çöpe atarken, ortalık mobilya çöplüğüne döndü. Mağdurlar, çamur içinde kalan kullanılabilecek durumdaki tabak ve tencerelerini toplayıp suda yıkayarak temizledi. Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ne bağlı yangın söndürme ekipleri de, tazyikli suyla evleri temizledi. 2 yangın söndürme arazözü ile çamurdaki eşyaları temizleyen ekiplerim tüm evler temizlenene kadar çalışmalarını sürdüreceği kaydedildi.
SELZEDELER, YARDIM GELMEMESİNDEN ŞİKAYETÇİ
Yetkililerin ilgisizliğinden yakınan selzedeler, felaketin ardından herhangi bir yardım gelmemesine tepki gösterdi. Evindeki eşyaların kullanılmaz hale geldiğini söyleyen Emine Gündüz, "Eşyaların hepsini çöpe attım. Kimse arayıp sormadı. Yardıma gelen kimse yok. Hiçbir yetkili gelip halimizi sormadı" dedi. Çamur içinde kaldıklarını ifade eden Rüştü Öztürk, "2 gündür çamurun içinde belliyoruz. Kimse gelmedi. Burası gavur memleketi mi? Yetkililerden yardım istiyoruz" diye konuştu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan a seslenen Ali Sağlam ise "Sayın Başbakan Kürt açılımı diyor. Burası çamur içinde. Biz de yardım bekliyoruz. Çamur açılımı istiyoruz" dedi. Sahurunu kuru ekmekle yaptığını söyleyen selzedeler, "Kimse yardıma gelmedi. Sadece Kızılay bir kuru ekmek ve su getirdi. Bütün marketler dükkanlar kapalı. Kuru ekmekle sahur yaptık" şeklinde konuştu.
BELDEYİ YILANLAR BASTI
Diğer taraftan, selin ardından Kumbağ ı yılanlar bastı. Dükkanının içindeki yılanı öldürdüğünü ifade eden Mehmet Şenel, "Dükkana girdiğimde bir yılanın üzerime geldiğini gördüm. Kaçmak isteyen yılanı yakalayarak öldürdüm. Selden sonra her yeri yılanlar bastı" dedi.
Tekirdağ Valiliği ne bağlı ekipler, beldede hasar tespit çalışmasına başladı. 450 evin sular altında kaldığı beldede ekipler tek tek dolaşarak vatandaşların zararlarını rapor ediyor.