info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kumbağda Sertifika Töreni

Tekirdağ Merkeze bağlı Kumbağ Beldesinde Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığı desteğinde İş-Kur ve Halkeğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa açılan 400 saatlik özürlü bakım sertifikası kursuna katılan 40 kursiyere sertifikaları törenle verildi.

 

Ülke nüfusumuzun büyüklüğü hepimiz tarafından bilinen bir gerçek bu nüfusun ne kadarını engelli bireylerin oluşturduğunu çoğumuz bilmeyiz araştırmalar sonucunda ortaya çıkan tablo hiçte önemsenmeyecek gibi değildir.
 
2012 rapor verilerine göre ülkemizdeki engelli bireylerin oranı %12.29 dur. Her insanın bir engelli adyı olduğunu düşünürsek yapıalcsk çalışmaları çok daha fazla önemsemek gerekir. Ülkemizdeki engelli bireylerin çoğunluğunu “ 2012 Türkiyede engelli gerçeği” ve “ Türkiye de özel eğitim gerçeği” rapolrlarından derlenen bilgilerde. Türkiyede 8.5 Milyon engelli oldugu ve bu rakamın nüfus içindeki oranının %12.29 olduğu görülmektedir.
 
Engelli bireylerimizi topluma kazandırmak ve hayatlarını kolaylaştırmka için küçük büüyk tüm bireylerin yapabileceği pek çok şey vardır. Çevre düzenlemelerinin engelli bireylere uygun şekilde yapılması günlük yaşamımızda sürekli kullandığımız AVM lerin engellilere uygun yapılaması. Trafik ışıklarına kurulan sesli düzeneklerin yaygunlaştırılması engelli bireylerin hayatlarını bir nebzede olsun kolaylaştıracaktır.
 
Kumbağ Beldesinde açılan Kumbağ Özel Bakım merkezinde düzenlene sertifika törenine,Tekirdağ Halkeğitim müdürü Suat Aydın , Kumbağ Balediye başkanı Hüseyin Uzunlar, Kumbağ jandarma komutanı Ayhan Baydur, Kumbağ Özel Bakım merkezi kurucu müdürü İsmail Üzümcü, kurs öğretmeni emekli hemşire Nergis Saka, Halk eğitim Şube müdürü Gürsan Çil, Kumbağ Özel Bakım merkezi yöneticisi Ayşe Göl ile kursta sertifika almaya hak kazananlar katıldı.