info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kurban Satışı İçin Zabıta Müdürlüğü’ne Başvurulacak

Tekirdağ’ın Kapaklı İlçesi’nde kurbanlık hayvan satışı için Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne başvurulması gerektiği kaydedildi.

Anadolu’dan Trakya’ya hayvan sevklerinin sadece Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca belirlenen şartların yerine getirilmesi halinde yapılabileceği, İl içi ile aynı ilin ilçeleri arası hayvan sevklerinde sığır cinsi hayvanlarda pasaport, koyun ve keçi türü hayvanlarda nakil belgesi; iller arası hayvan sevklerinde veteriner sağlık raporu arandığı belirtildi.
 
Kurbanlık satış yerlerine hayvan girişinin bayrama 15 gün kala başlayacağı, kurbanlık satış yerlerinden yer kiralamak isteyenlerin istenilen belgelerle birlikte Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne müracaat edebilecekleri ifade edildi.
 
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı her yıl olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı öncesi belediye olarak bütün tedbirleri aldıklarını ve ilgili birimlerle çalışacaklarını söyledi. Başkan Mandalı, “Kurban kesimi bir ibadettir. Bu ibadetin nasıl ve ne şekilde yerine getirileceğini zaten dinimizce tek tek belirtiliyor. Belediye olarak da bu yönde gerekli tedbirler alındı. Halkımızın rahat, temiz, hijyenik ve huzur içerisinde kurbanlarını kesebilecekleri ortamlar oluşturduk, ayrıca Veteriner denetimlerinin İlçe Tarım Müdürlüğü ve Kapaklı Belediyesi işbirliği ile yürütüleceğini '' dedi.