info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kurs tan sonraki ilk işlerini aldılar

Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi ve İŞKUR Çerkezköy Şubesi işbirliği ile düzenlenen Web Tasarım Kursu nu bitiren Mustafa Gül, kurstan sonra ilk işini almanın mutluluğunu yaşadı.

İlçedeki bir bayan kuaför salonuna internet sayfası yapan Gül, "Kriz nedeniyle fabrikadaki işimden olmuştum. Kurs sayesinde yeni bir meslek edindim." diyerek, kursu düzenleyen Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi ve İŞKUR Şubesi ne teşekkür etti.

Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi ve İŞKUR işbirliği ile 23 Kasım 2009 da başlayarak 18 Ocak ta sona eren kurs Mustafa Gül isimli kursiyerin hayatını değiştirdi.

2 AYLIK KURS HAYATINI DEĞİŞTİRDİ

Bir yüksekokulun Elektrik Bölümü nden mezun olan Mustafa Gül, BSH Fabrikası soğutucu bölümünde çalışırken, kriz dolayısıyla işten çıkarılanlar arasında yer almıştı. İşsiz kalan Mustafa Gül, Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi ve İŞKUR Çerkezköy Şubesi işbirliği ile düzenlenen Web Tasarım Kursu na katılarak hem sayfa tasarımı öğrendi, hem de günlük 15 TL harçlık aldı. Kursun sona erdiğine ilişkin haber, gazeteniz Çerkezköy Haber de yayınlanınca, kursiyerlerden Mustafa Gül e ilk iş teklifi de gelmiş oldu.

İLK İŞ TEKLİFİ GELDİ

Kurs arkadaşı Tuğba Zayan ile birlikte tasarlayıp yayına verdiği "http://edebiyatayolculuk.sitemynet.com" sitesini de inceleyen ve beğenen Platin Bayan Kuaförü yetkilileri, kendi işyerlerine de bir internet sayfası tasarlamasını istediler. Böylece yeni edindiği meslekte ilk işini alan Mustafa Gül ve Tuğba Zayan, bir hafta içinde www.platinkuafor.com adresli internet sitesinin tasarımını yaparak yayına başlattılar. Kendileri ile birlikte kursa katılan diğer 17 arkadaşlarının da web tasarımı yapmayı öğrendiğini söyleyen Mustafa Gül, işleri daha da büyüterek ileride bir büro kurmayı hedeflediklerini belirtti. Kursun kendileri için çok faydalı olduğunu vurgulayan Gül, meslek öğrenmek veya değiştirmek isteyenlere de "Bu kurslara katılarak kendinizi geliştirin." çağrısında bulundu.