info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kürtçe Savunma Yapan Tutuklulara Dayak

9 tutuklunun ifade vermek için çıkarıldıkları mahkemede Kürtçe savunma yaptığı gereçesiyle hakimin gözü önünde jandarma tarafından dövüldüğü iddia edildi

9 tutuklunun ifade vermek için çıkarıldıkları mahkemede Kürtçe savunma yaptığı gereçesiyle hakimin gözü önünde jandarma tarafından dövüldüğü iddia edildi

Tekirdağ F Tipi Cezaevi nde açlık grevi yaptıkları için haklarında soruşturma açılan 9 tutuklunun ifade vermek için çıkarıldıkları mahkemede Kürtçe savunma yapınca hakimin gözü önünde jandarma tarafından dövüldügü iddia edildi.

Online Gündem de yer alan habre göre, Tekirdağ F Tipi Cezaevi nde kalan 9 tutuklu PKK Lideri Abdullah Öcalan ın cezaevi koşullarına dikkat çekmek ve çatışmalarda yaşamını yitiren HPG lilerin cenazelerine yapılan işkenceyi protesto etmek için 2 günlük açlık grevi yaptı. Açlık grevi yapan tutuklular hakkında cezaevi savcısı tarafından soruşturma başlatıldı.

Tutuklular soruşturma kapsamında ifade vermek için Tekirdağ Asliye Ceza Hakimliği ne çıkarıldı. 9 tutuklu, burada Kürtçe savunma yaparak tutukluluk koşullarına dikkat çekti.

İfadeler esnasında askerler tutukluları dövmeye başladı. Bunun üzerine olaya müdahale etmeyen hakim tutukluları dışarı çıkarttırdı.

Askerler dışarı çıkardıkları tutukluları bindirdikleri ring aracında cezaevine gidinceye kadar darp etmeye devam etti.

Konuya ilişkin aileleri aracılığı ile bir açıklama yapan tutuklular, cezaevlerinde süren işkencenin artık mahkemelere kadar taştığını belirterek, kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulundu.

DOKTOR TEDAVİ ETMEDİ

Sincan 2 nolu F Tipi Kapalı Cezaevi nde Özkan Kart adlı tutuklu, cezaevindeki poliklinikte kelepçesi çözülmeden muayene edilmesine tepki gösterdiği için doktorun kendisini muayene etmediğini iddia edildi.

Sincan 2 nolu F Tipi Cezaevi nde bulunan hasta tutuklu Özkan Kart, yaklaşık 3 aydır beklediği sevkinin çıkmasının ardından gittiği cezaevi polikliniğindeki Kulak, Burun, Boğaz (KBB) Bölümü nde tedavisi yapılmadan geri döndü. Muayenenin yapılacağı sırada ellerindeki kelepçelerin çözülmesini isteyen Kart ın, doktorun hakaretine maruz kalarak, tedavisi yapılmadan cezaevine geri gönderildiği ileri sürüldü.

İSTER DAĞA GİT İSTER OTELE

Aynı haberde, Erzurum H Tipi Kapalı Cezaevi nde bulunan siyasi tutuklu Abdullah Günay ile görüşmek için Mardin den Erzurum a giden ancak oğlu ile görüştürülmeyen anne Besna Günay a İster dağa git, ister otele denildiği belirtildi.

Anne Günay, 11 Ağustos sabahı cezaevine gittiklerini ve burada cezaevi kapısında beklediklerini belirterek, cezaevi memurlarının kapıya geldiğini ve oğulları ile görüştürülemeyeceğini söylediklerini kaydetti.

Anne Günay, memurun kendilerine Hiç fazla uzatmayın görüştürmeyeceğiz sizleri. İsterse dağa gidin, isterse otele gidin dediklerini belirtti. Başbakan Erdoğan a seslenen Anne Günay, Bir oğlunu 10 ay boyunca görmemişsen ve onu görmeye gittiğinde izin verilmezse sen ne yapardın. Erdoğan diyor ki ben Müslümanım. Soruyorum o zaman Ramazan ayında bu kadar yol gidiyorsun ve oğlunla görüştürülmüyorsun, bu nasıl hukuktur, nasıl kanundur. Ellerinizi vicdanınıza koyun. Bu zulüm artık yeter dedi.