info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kurtlar Vadisi’nin Akif’i Tekira Avm’deydi

Şiddete Değil, Okumaya Önem Verin

Diziye yaklaşık olarak on kişiyle birlikte katılan ve izleyici tarafından genç ve deneyimsiz olarak önyargılı davranılan “KGT” ekibininlideri olarak beklenenin üzerinde bir performans sergileyerek dizi fanatiklerinin gönlünde taht kuran dizinin “AKİF” i Ali buhara Mete,Tekirdağ Tekira alışveriş merkezinde  Tekirdağ’lılarla imza şöleninde buluştu. Dizideki performansı ile ilgili soruları yanıtlayan Ali Buhara Mete, bu konuda çarpıcı ve ibret verici açıklamalarda bulundu. “Akif” in Polat’tan daha popüler olduğu sorusuna mütevazi ve centilmence cevap veren Ali Buhara Mete, “Polat Alemdar’dan daha fazla ön plana çıktığımı düşünmüyorum. Açıkçası, daha çok birlikte olduğumuz,birlik ve beraberlik içinde çalıştığımız biridir. Sonuçta dizinin baş karakteri Polat Alemdar’dır. Ben de onun ekibinde olmaktan son derece gurur duyuyorum. Zaten dizinin ana karakterinin dizide vermek istediği mesaj, birlik ve beraberliğin ön planda oluşudur. Bu birlik beraberlik duygusunun da 12 yıldır lideri Polat Alemdar’dır.
 
Biz de bu ekibin içerisinde olmaktan, bu dizinin bir parçası olmaktan büyük bir gurur ve mutluluk duyuyoruz. Necati Şaşmaz abimiz, bize de bu karakterlerle yer verdi, bir birlik olduk dizide.Polat Alemdar’dan bir tane var ve bu karakterin kendine has özelliği vardır. Hepimizin karakterlerinin kendine has özelliği var. Bu tür benzetme seyircinin takdiridir. Ama insan sevdiklerini benzetir. Bu da benim için gurur vericidir,büyük bir mutluluktur.Bu diziye dahil olduğumuzda,genç olmanın dezavantajlarının yanında,genç olmanın dinamizmi de vardı.Burada dizideki büyüklerimizden,yakınlarımızdan büyük yardım ve destek gördük.Bizler de elimizden geldiği kadar gayret ederek bu diziye layık olmaya çalıştık.Çok büyük emek ve efor sarfederken,oyuncu abilerimizin desteği ve Necati Şaşmaz’ın sürekli motivasyonu başarıyı da beraberinde getirdi.Necati Şaşmaz’ın abi,yazar,senarist ve oyuncu olarak desteği,birlik ve beraberlik olgusu bizim başarı yolunda en büyük gücümüz oldu.
Burada dizi oyuncusundan ziyade, “aşıklar ölmez” kitabı vesilesiyle sizlerle bir araya geldik.Genç kardeşlerime en büyük tavsiyelerimizden bir tanesi,okumak olmalıdır.Çünkü,bütün okumalar tek bir kitabı anlamak içindir.Okuyarak anlamaya çalışıyoruz.Benim gençlere tavsiyem,okuyan bir babanın oğlu ve yazan bir babanın oğlu olarak,onlar da yazmak istiyorlarsa ve üretmek istiyorlarsa,tüketmekten daha ziyade şey,üretmek için okumak olmalıdır.Onlara diziyle anlatmak istediğimiz şey,Polat  Alemdar’ı da sürekli okurken gördüğümüz gibi,okumalı ve umutvar olmaları,asla umutlarını kaybetmemeleridir.”Dedi.
SENARYO DANIŞMANI SELMAN KAYABAŞI;
“POLAT ALEMDAR,AKİF VE CAHİT BİR BÜTÜNDÜR”
Ardından diziyle  ilgili görüşlerini ifade eden dizinin  senaryo danışmanı ve yazdığı tarihsel kitaplarıyla tanınan Selman Kayabaşı, “ Seyircinin kurtlar vadisine teveccühte bulunması güzel bir duygu.Ama,bizde oluşturduğu duygulardan çok,halkın bu diziye karşı beslediği duygular ve gösterdiği teveccüh çok önemlidir.Bizim açımızdan baktığınızda,güzel yapılan bir iştir.Devam ettirilmesi için uğraşan insanlarız.Ama halkımız açısından baktığımızda,Türkiye’de yaşanan bazı haksızlıkların ekranda senaryolaştırılıp gösterilmesi elbette ki belli bir referans oluşturuyor.Ben son yıllarda yapılmış en iyi yapımlardan bir tanesi olduğunu düşünüyorum.Ben bu ekibe yeni katıldım ama,bu güne kadar başarıyla gelmesinde,şimdiye kadar bu diziye emek vermiş senarist arkadaşlar,en büyük etkendir.Dizinin tutulmasında en büyük etken,Polat Alemdar’ın halkın sorunlarına dokunasıdır.Gerek aşk gerek devlet aşkı olsun,vatandaşın kendi yaşadığı şeyleri Polat Alemdar’da görmüş olmasından kaynaklanıyor.Aslında diziyi götüren,Polat Alemdar’ın kendi hikayesidir.Akif de Cahit de Polat Alemdar’la özdeşleşmiştir.”Dedi.
İmza etkinliği fotoğraf çekimiyle sona erdi.
 
Kaynak : Murat Ürtekin