info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kuzey ve İç Kesimlerde Sıcaklık Artıyor

Hava sıcaklığı yurdun kuzey ve iç kesimlerinde1 ila 3 derece artacak. Bu arada, Marmara nın batısı, Kıyı Ege ile Antalya, Isparta, Kocaeli, Yalova ve Sakarya çevreleri aralıklı sağanak yağış görülecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun batı kesimleri parçalı ve bulutlu, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ile Antalya, Isparta, Kocaeli, Yalova ve Sakarya çevreleri aralıklı sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek. Ülkenin iç ve doğu kesimlerinde yer yer yoğun olmak üzere sis ile birlikte buzlanma ve don olayı görülecek.

Hava sıcaklığı yurdun kuzey ve iç kesimlerinde1 ila 3 derece artacak. Genellikle mevsim normallerinin 5 ila 8 derece üzerinde, yoğun sisli geçen illerde mevsim normallerinde seyredecek.

Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı (Lodos), yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de yer yer kuvvetli (5080 km/s)olarak esecek.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI

Yurdun iç ve doğu kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Bu arada iç ve doğu kesimlerde yer yer yoğun olmak üzere sis beklendiğinden özellikle ulaşımda meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Marmara ve Kıyı Ege'de Güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak (5080 km/s) eseceği beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ulaşımda aksamalar, Çatı uçması, Ağaç devrilmesi, Soba ve Dğalgaz kaynaklı zehirlenmeler vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL:
Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (4070 km/s) olarak esecek. (20)

ANKARA: Çok bulutlu ve yer yer yoğun olmak üzere sisli (6)

TEKİRDAĞ: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı geçecek.

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar kıyı kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden (Lodos) kuvvetli olarak (4060 km/s) esecek. (20)

ADANA: Az bulutlu (20)

ANTALYA:
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı (19)

SAMSUN:
Az bulutlu ve açık (21)

ERZURUM: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde sis ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor. (3)

DİYARBAKIR: Az bulutlu, sabah saatlerinde yer yer sisli (13)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU


Yapılan son değerlendirmelere göre bugün bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA:
Parçalı ve çok bulutlu, batısı (Edirne, Çanakkale, Tekirdağ, Kırklareli ve Balıkesir) ile zamanla İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevreleri aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden yer yer kuvvetli (4070 km/s) olarak esecek.

EGE:
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kıyı Ege aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar kıyı kesimlerinde güneyli yönlerden yer yer kuvvetli (4060 km/s) olarak esecek. İç kesimlerde bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis görülecek.

AKDENİZ:
Parçalı ve az bulutlu, batısı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Antalya ve Isparta çevreleri sağanak yağışlı geçecek. Bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis bekleniyor.

İÇ ANADOLU:
Çok bulutlu ve yer yer yoğun olmak üzere sisli geçecek. Sabah saatlerinde kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ:
Az bulutlu ve açık geçecek. Bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ:
Az bulutlu ve açık geçecek. Bölgenin iç kesimlerinde sis ile birlikte, sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DOĞU ANADOLU:
Az bulutlu ve açık geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde sis ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzeyinde yer yer sis bekleniyor.