info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Lokantacılardan Köfte Fiyatı Uyarısı

Tekirdağ Lokantacılar Odası Başkanı Niyazi Özgün, Kente Gelen Tatilcilere Köfte Fiyatı Konusunda Uyarıda Bulunarak, "Tekirdağ Köftesinin Porsiyonuna 7 Tl den Fazla Ödemeyin" Dedi.

Özgün, yaptığı açıklamada, bazı lokanta ve işletme sahiplerinin, Tekirdağ Köftesini satmak amacıyla vatandaşı ve turistleri yanılttığını söyledi.
Özgün, vatandaşların, yemek yiyeceği lokantalarda işletme sahibinden fiyat tarifesi istemeleri gerektiğini belirterek, onaylı fiyat tarifesinin bulunmadığı lokantalarda da yemek yememelerini istedi.
Özgün, il genelindeki bütün lokanta ve işletmelerde Lokantacılar Odası nca belirlenen aynı fiyat tarifesinin geçerli olduğunu ifade ederek, "Tekirdağ da 1 porsiyon köfte, 10 adet ve 150 gram dır. Bunun dışında eksik köfte verip köftenin porsiyonunu 10 TL den satan yerler de var. Ancak, 7 TL den fazla ödemeyin. Halkımız bu konuda bilinçlenmeli" dedi.
Tekirdağ a her yıl gelerek tatilini kentte geçiren turistleri, bazı lokantaların "yolunacak kaz" olarak gördüğünü belirten Özgün, şunları kaydetti:
"Bizim velinimetimiz olan, bize ve ülkemize döviz kazandıran yabancı turistleri yolunacak kaz olarak görmek etik değil. Bunun için turiste ve turizme hizmet veren tüm lokanta işletmecilerini, Yunanca ve İngilizce fiyat tarifesi yaptırmaya davet ediyorum. Güven vermediğimiz turist, yediklerine fazla para ödediğini hissettiği anda bir daha kentimize de, lokantamıza da gelmez."
Özgün, kendi işyeri için de Yunanca fiyat tarifesi hazırlattığını ifade etti.
LOKANTA ÖNLERİNDEKİ ÇIĞIRTKANLAR SORUNU
Özgün, lokantaların önünde bekleyen ve gelen müşteriyi davet eden çığırtkanların da Belediye Zabıta Müdürlüğü ekiplerince denetlenmesi gerektiğini söyledi. Özgün, şöyle devam etti:
"Sahil boyunda bakıyorsunuz, her lokanta ve işletme önünde bir çığırtkan var. İnsanları zorla içeri sokmaya çalışıyor. Bu, en başta haksız rekabeti doğurduğu gibi, müşterinin hür iradesine bir müdahale ve yanıltma halini alıyor. İnsanlar rahatsız oluyor. Bunun böyle olmasını istemiyoruz. Zabıtanın buraları özellikle günün yoğun olduğu saatlerde denetlemesini istiyoruz. Bu talebimizi oda olarak Belediye Başkanımıza da ilettik. Ancak, henüz sonuç alabilmiş değiliz.