info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Lütfi Çebi, Saat 22:00 Olan Saat Uygulamasından Muaf Olmak İstiyoruz

Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Denetim Kurulu Başkanı Lütfi Çebi, Saat 22:00 Olan Saat Uygulamasından Muaf Olmak İstiyoruz Dedi.

Türkiye Lokantacılar Pastacılar Federasyonu kapanış saatinin uzamasını istiyor. Türkiye Lokantacılar Pastacılar Federasyonu’ndan revize talebi; Türkiye Lokantacılar Pastacılar Federasyonu denetim kurulu başkanı Lütfi Çebi, “Türkiye Lokantacılar Pastacılar Federasyonu olarak,22.00 olan saat uygulamasından muaf olmak istiyoruz.

Hiç değilse 24.00’e kadar açık olmak bile bizi bir bir nebze rahatlatır” Dedi. Lütfi Çebi yaptığı açıklamada, yeni tip Koronavirüs (COVİD-19) tedbirleri kapsamında lokantalar, pastaneler, kafeler, restoranlar vb. esnaflarımız için belirlenen kapanış saati yeniden düzenlenmesini istedi. Lütfi Çebi yaptığı açıklamada, yeni tip Koronavirüs sürecindeki desteklerin, esnafa can suyu olduğunu,80 gün sonra gelen açılış kararını da lokanta, pastane, kafe, restoran.vb. esnafı memnun ettiğini ve hazırlıkları tamamladıklarını söyledi. İçişleri bakanlığının yayınlanan genelgesinde, lokanta, pastane, kafe, restoran.vb gibi işletmeler için kapanış saatinin 22,00 olarak belirlendiğini hatırlatan Çebi şunları kaydetti; “Günün batma saati zaten 21.00’e yakın bir vakittir. Denizin kıyısındaki restoranların saat 22.00’de kapanması demek, hiç açılmamış olması demektir. Pastanelere, kafelere insanlar akşam yemeklerini yedikten sonra geliyor. Uygulanacak kapanış saati olan 22.00’nin mutlak bir şekilde revize edilmesi gerekiyor. Biz lokantacılar, pastaneciler, kafeciler olarak saat uygulamasından muaf olmak istiyoruz. Hiç değilse saat 24.00’e kadar açık olmak bile bizi bir nebze de olsa rahatlatır. Özellikle denize kıyısı olan noktalarda insanlara saat 22.00’de dükkân kapattırmak esnafımızı zor durumda bırakacaktır. Bunun değerlendirileceği inancındayız” Dedi.

Turistik işletmelerin içinde bar, gece kulübü ve diskoların kapanış saati uygulamasından muaf olduğuna işaret eden Çebi, “Aynı uygulama bizim dükkanlarımızda da olmalıdır. Otele gelen insanla bizim dükkanımıza gelen insan aynıdır. Otelin içinde saat uygulamasının, otelin karşısındaki işletmeye de gelmesi gerekir” Diye konuştu.

Genelgede belirsizlik olduğunu savunan Çebi, “Birçok il ve ilçelerde belirsizlikler var. Bazı yerlerde içkili restoranların açılacağı bazılarının da açılamayacağı söyleniyor. Belirsizliklerin kalkması gerekiyor” Dedi. İçişleri Bakanlığı, “lokanta,restoran,kafe gibi işyerleri,park,piknik alanları, mesire yerleri ve giyim pazarları” hakkında 81 il Valiliğine genelge göndermişti.Genelgede,faaliyetleri geçici süreliğine kısıtlanan lokanta, restoran,kafe, pastane, kıraathane,kahvehane, çay bahçesi, dernek lokalleri, (iskambil, okey, tavla oyunları ve nargile satışları ile doğrudan temasa neden olacak şekilde dans ve oyun amacıyla yapılan canlı müzik faaliyetleri hariç olmak üzere) 1 Haziran 2020 Pazartesi günü itibariyle belirlenen kurallar dahilinde, saat 22.002ye kadar hizmet vermeye başlayacağı, kendi müşterilerine hizmet veren turizm tesislerinin bünyesindeki işletmelerin ise saat sınırlamasına tabi olmayacağı belirtilmişti. Türkiye Lokantacılar Pastacılar Federasyonu Denetleme Kurulu Başkanı Lütfi Çebi’nin bu açıklaması sonucu Tekirdağ’da Valilik tarafından saat uygulaması değişikliğine gidilip gidilmeyeceği esnaflar tarafından merakla bekleniyor.

Kaynak : Murat Ürtekin