info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Macaristan ın İstanbul Başkonsolosu Gabor Kiss, Vali Zübeyir KEMELEK i ziyaret etti.

Kısa açıklama yazınız

 

Başkonsolos Gabor KİSS görüşmede yaptığı açıklamada; Macaristan’da oluşturulan Valilik bölgelerinden birisinin Prens II. Ferenc Rakoczi’nin doğum yeri olan  Borsod-Abbauj-Zemplen  İli  Valisinin  Tekirdağ Valiliği’ne kardeşlik ve işbirliği ilişkisi başlatmak için davet mektubu gönderdiğini  kaydetti.
Borsod-Abbauj-Zemplen Valisinin Tekirdağ Valiliği ile kardeş vilayet sözleşmesini imzalamak için heyecanlı bir bekleyiş içerisinde olduğunu ifade etti.
Vali Zübeyir KEMELEK; Türkiye’de il yönetim sisteminin çok eski bir sistem olduğunu , Belediye ve İl Özel İdare yönetim sisteminde değişiklikler olsa da Valiliğin etkisinin   halen devam ettiğini söyledi. Macaristan ile dost ve kardeş ülke olduklarını, Macaristan ile olan ilişkilerin sadece tarihi kimlikle sınırlı kalmaması görüşünde olduğunu  belirtti.
Böyle bir iş birliğinden memnuniyet duyarız. İl sistemi konusunda da bende uzman sayılabilirim. İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nde çalıştım. Yani il yönetim sistemi hakkında çalışmalarım oldu. Eğer bir tecrübemiz, bilgimiz varsa tabi ki kardeşlerimizle paylaşmaktan memnuniyet duyarız”dedi.
Ziyaret sonunda Başkonsolos Gabor KİSS Vali Zübeyir KEMELEK’e Prens II. Ferenc Rakoczi’nin hayatını anlatan kitap ve  kardeş şehir olmak istediklerini belirten bir belge verdi.