info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3091
Dolar Satış
:
32.3673
Euro Alış
:
34.6230
Euro Satış
:
34.6854
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Mahalle Afet Gönüllülerinden Kurtarma Tatbikatı

Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Mahalle Afet Gönüllüleri (MAG) Derneği, Tekirdağ Acil Müdahale Ekibi (AME) ve Orion AVM işbirliğiyle Orion’da kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi.

Tatbikatta senaryo gereği AFAD ve MAG, AME ekipleri yatay geçiş istasyonuyla tahliye canlandırması yaptı. Orion ön otopark alanındaki tatbikatı ziyaretçiler de heyecanla izledi. Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği’ni tanıtmak ve vatandaşları afet durumlarına karşı bilinçlendirmek amacıyla Tekirdağ MAG ve AME tarafından Orion’da fotoğraf sergisi açıldı. 28-30 Mart tarihleri arasında Orion etkinlik alanında açılan sergide, MAG ve AME eğitimlerinden fotoğraflarla birlikte İstanbul’da ve Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde yaşanmış afetlerdeki kurtarma çalışmalarından fotoğraflar yer aldı. 
 
"HALK EKİPLERİ OLUŞTURULUYOR"
 
Orion’da düzenledikleri etkinlikle hem Mahalle Afet Gönüllüleri’ne hem de Acil Müdahale Ekiplerine gönüllü toplamayı amaçladıklarını söyleyen Tekirdağ MAG ve AME yetkilileri, Tekirdağ’da, Çorlu’da halktan ekipler oluşturmaya başladıklarını belirttiler. Her mahallede oluşturulacak ekipler ve bilinçli vatandaşlar sayesinde afetlerin minimum zararla atlatabileceğine vurgu yapan yetkililer, "Bu doğrultuda eğitimler de düzenlemeye de başlayacağız. Mahallelerde gönüllülerden oluşturulacak ekipler için Nisan ayından sonra Tekirdağ, Çorlu ve Çerkezköy’de eğitimler düzenlenecek. Tekirdağ AFAD’ın da destekleriyle 2 yıl içerisinde çalışmaların tamamlanması hedefleniyor" dedi.