info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Mahallelinin baz istasyonu tepkisi

Çorlu da bulunan bir apartmanın kazan dairesine kurulan ve bina üzerine yapılan sahte baca ile kamufle edilen baz istasyonu mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu.

100 e yakın imza toplayan mahalleli duruma isyan etti.
Alipaşa İlköğretim Okulu Arkası 2. Sokak 5. Aralık ta yer alan Fazilet Apartmanı na hafta sonu operasyonu ile baz istasyonu kurulduğunu iddia eden mahalle sakinleri aynı yere çalışmak için tekrar gelen görevlilere tepki gösterdi. Durumu Belediye görevlilerine de bildirerek zabıta ekiplerinden yardım isteyen mahalle sakinleri bununla da yetinmeyip aniden kurulan baz istasyonunun kaldırılması için 100 e yakın imza da topladı.
Telekomünikasyon kurumundan izinli olarak baz istasyonunu kurma işlemini tamamlamak için çalışan görevliler de yasal izinleri olmalarına rağmen mahalle baskısı ile karşılaşınca çalışmaya son vermek durumunda kaldı.
Baz istasyonlarının mahalle aralarına kurulmasının yasak olduğunu çevre sakinleri, "Biz de mi kaba kuvvete başvuralım. Mahallemizde baz istasyonu kurulmasını, çocuklarımızın kansere yakalanmasını istemiyoruz" diye konuştu.
Çevre sakinleri, 5 katlı binanın ilk 2 katında kiracıların bulunduğunu belirtirken, "Binanın 3 sahibi var. Onlar da üst katlarda oturuyorlar. Ancak hafta sonu başlayan baz istasyonu kurma çalışmaları ile beraber adeta ortadan kayboldular. Bina da baz istasyonu kurulması için izni kimin verdiğini soruyoruz ancak muhatap bulamıyoruz" diyerek tepkilerini dile getirdi.