info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3091
Dolar Satış
:
32.3673
Euro Alış
:
34.6230
Euro Satış
:
34.6854
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Maliye Bakanı Şimşek, Tekirdağ da

Maliye Bakanı Şimşek, Tekirdağ da

Bakan ŞİMŞEK: TÜRKİYE GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE YOLUNA DEVAM EDİYOR (2)

2013 YILINDA EN BÜYÜK BÜTÇE MİLLİ EĞİTİM, SAĞLIK VE SOSYAL GÜVENLİĞE AYRILDI

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Plan Bütçe Komisyonu’nun çalışmalarını tamamlamak üzere olduğunu ve 2013 yılında bütçeden en büyük payın Milli Eğitim Bakanlığı’na verileceğini söyledi.

Tekirdağ gece saat 01:00 de gelerek Ramada Hotel de konaklayan Bakan Şimşek sabah başladığı ziyaretlerinde önce Tekirdağ Valiliğini ziyaret ederek Vali ali Yerlikaya’dan Tekirdağ ile ilgili bilgi aldı.

Tekirdağ’a yapılacak olan yeni vergi dairesi binasıyla ilgili yer temini tamamlandığını projenin 2012 yılı sonu itibarıyla bitirilerek 2013 yılının ilk aylarında ihaleye çıkabileceğini ve 1,5 yılda tamamlanacağını açıkladı.

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya Tekirdağ’a ziyaret eden Maliye bakanı Mehmet Şimşek şeref defterini imzaladı. Bu ziyaretten sonra Tekirdağ Belediyesini ziyaret etmek üzere ayrıldı. Tekirdağ Belediye başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, başkan yardımcıları Mehmet Özen, Haldun Güler, Başkan vekili Ali Kılıç, Kent konseyi Başkanı Levent Gündoğdu, belediye meclis üyeleri bakan Şimşek’i kapıda karşıladılar.

Belediye başkanlık makamında başkan Dalgıç, Bakanı ziyaretinden dolayı şahsı ve Tekirdağlılar adına teşekkür etti. Başkan Dalgıç yaptığı konuşmada;  Tekirdağ da hiçbir siyasi ayrım yapmadan kurumlar ile uyum içinde çalışıyoruz dedi. Son arıtma projesinin kredi aşamasında bakanlıktan verilen destekten ötürü maliye bakanlığına va Bakan Mehmet Şimşek’e teşekkür etti. Tekirdağ  ziyareti anısına kendisine başkan dalgıç tarafından vazo hediye edildi.

Belediyeden ayrılan Bakan Şimşek Ak parti İl binasında partililerle buluşarak siyasi çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Tekirdağ Milletvekilleri T. Ziyaeddin Akbulut,  Özlem Yemişçi, il başkanı Ahmet Kambur, merkez ilçe başkanı Emrah Tunca, il başkan yardımcıları Ali Gümüş, Ahmet Aygün, Şener Çelikayar, Ömer Polat, Özkan Taşkıner, Galip Öge, Cüneyt Yüksel,  Yavuz Avcı ile belediye meclis ve il genel meclis üyeleri, parti yöneticileri ile üyeler katıldılar. Yapılan konuşmalardan sonra Çorluda yeni yapılan Vergi Dairesi müdürlüğü binasının açılışı için Çorluya hareket edildi.

Çorlu İlçesi’ne gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i belediye önünde Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, Belediye Başkanı Ünal Baysan ve partililer karşıladı. Süleymaniye Camii’nde cuma namazını kılan Bakan Şimşek, daha sonra Tekirdağ Milletvekilleri Özlem Yemişçi, T .zİyaeddin Akbulut ve belediye başkanı Ünal Baysan  ile birlikte aşure dağıttı, ardından şehir içinde partililerle birlikte vatandaşlarla görüştü. Buradan sonra  Kazimiye Mahallesi’nde yapımı tamamlanan vergi dairesine geçti.

Bakan Şimşek vergi dairesi müdürlüğü binasının açılışında yaptığı konuşmada, bakanlık olarak sermayesinin yatırama dönüştürülen girişimcilerimize hizmet verdiklerini söyledi.

Türkiye’deki ve dünyadaki değişimi takip ederek kendilerini sürekli olarak yenilediklerini kaydeden Şimşek, “Girişimcimiz birikimlerini yatırıma dönüştürmezse vergilendirilecek kaynak ortaya çıkmaz. Bunun için de her mükellef bir değerdir. Vergi demek, kalkınma demektir. Şu unutulmamalıdır ki asıl olan kamu harcamalarını vergilerle finanse etmektir. Kayıt dışılıkla mücadeleye önem veriyoruz. Kayıt dışılık devletten çalmak değil, 75 milyondan çalmak demektir. Gelecek nesillerin refahı kayıt dışılığı bitirmekten geçiyor” dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Plan Bütçe Komisyonu çalışmalarının sona yaklaştığını açıklayarak, yeni bütçede en büyük payın eğitime aktarılacağını söyledi. Bakan Şimşek, “Son 10 yıl öncesinde eğitime 11.3 milyar ödenek ayrılmakta idi. Bugün ise bu rakam 68 milyara çıkmış bulunmaktadır. Ülkemizde 17 milyon ilk ve orta eğitimde öğrenci var. Üniversitelerimizle birlikte bu rakam 20 milyona yakın. Belki petrol kuyumuz, yer altı zenginliğimiz yok ama bizim gençliğimiz, insanlığımız var. Biz eğitimin yanında bir bu kadar harcamayı sağlık için yapıyoruz. 2013 bütçesinde sağlık için 67 milyar liralık ödenek ayırdık. Bunun için de vatandaşlarımızın sağlık imkanlarını artırmış olduk. 2013 bütçesinde sosyal güvenlik sistemine de 72 milyar lira ayırdık. Kalkınmaya, üretmeye, ihracata ihtiyacımız var. Altyapıya 40 milyar lira ayırdık. Türkiye bu dönemde evini düzene koyduğu için yüzde 6 faizle borçlanabiliyor. Ancak bundan 10 yıl önce 100 liranın 86 lirası faize gidiyordu. Geçen yıl 100 liranın 16 lirası faize gitti. İşte Türkiye bunları yapabildiği için daha iyi bir konumda” diye konuştu.

TÜRKİYE’NİN 3.5 MİLYAR LİRA ALACAĞI VAR

Türkiye’nin ekonomisiyle, dünyanın sayılı ülkeleri arasına girdiğini ifade eden Şimşek, “Türkiye’nin şu anda dış borcunun aksine dünyadan 3.5 milyar lira alacağı vardır. Makine üretiminde Almanya, moda sektöründe İtalya ile rekabet edecek, Paris’in modasıyla İstanbul artık yarışacak duruma gelmiştir. Bundan böyle onların yerine geçeceğiz. Yeter ki birliğimizi koruyalım.” Dedi.

Bakan Şimşek kurdele kesiminden sonra Tekirdağ Mv. T. Ziyaeddin Akbulut, Bülent Belen, Gelir idaresi başkanı Mehmet Kilci, Tekirdağ vergi Dairesi başkanı Abdül Kayyum Karayel, ile diğer protokol görevlileri yeni açılan vergi dairesi binasını içinde incelemelerde bulundular.

Buranda Çorlu TSO yönetimince düzenlenen Siver Side Hotel de ki törende 2011 yılında kurumlar vergisi rekortmenleri ;

1.Öztek Tesktil terbiye tesisleri San. Tic. A.Ş yetkili Timur Yılmaz’a

2. Niğmet Hayvancılık gıda San. Tic. Ldt. Şti ne

3. Günöz tekstil ve kimya işletmeleri san. Tic. Ltd şti

4. SS. Koordine küçük san. Sitesi Yapı koop.’ne

5.Canlar Makine San. Ve Tic. LTD şti

2011 yılı gelir vergisi rekotmenleri:

  1. Sefer Başak
  2. Behçet Akyar ( Temsilcisi Şakir Sönmez)
  3.  İzzet Akyar Temsilcisi Şakir Sönmez)
  4. Ali Çakıcı
  5. Recep Can (Temsilcisi Erdim Noyan )  plaketleri Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından verildi.