info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Malkara Belediyesi Ambalaj Atıklarını Geri Kazanım Projesi Kapsamında Bilgilendirmeler Yapılıyor.

Malkara Belediyesi Ambalaj Atıklarını Geri Kazanım Projesi Kapsamında Bilgilendirmeler Yapılıyor.

Malkara Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO) işbirliğiyle Ambalaj Atıkları Geri Kazanım Projesi kapsamında Malkaralılara bilgilendirmelerde bulunuluyor.
 
 
Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamada; “Birçok gelişmiş ülkede olduğu gibi ülkemizde de sağlıklı, ekonomik ve sürdürülebilir geri kazanım sistemi oluşturabilmek amacıyla kurulmuş, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından yetkilendirilmiş, kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı işbirliğiyle başlattığımız Malkara Belediyesi Ambalaj Atıkları Geri Kazanım Projesini sürdürüyoruz” dedi.
 
 
Faaliyetler, ekiplerce esnaf ve evlerin ziyaret edilmesi ve bilgilendirici broşür dağıtılması suretiyle devam ederken; vatandaşlara dağıtılan broşürler içeriğinde ambalaj atıkları geri kazanım projesinin önemi ve işleyişi hakkında bilgiler ile Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul’un proje hakkındaki açıklamaları yer alıyor.
 
 
Proje ile cam, plastik, metal, kağıt-karton ve kompozit ambalaj atıklarının geri kazanımı ile geleceğe katkı sağlanmasının amaçlandığını belirten Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, ambalaj atıklarının geri dönüştürülmesi ile başta kaynak tasarrufu olmak üzere çevremizin korunması, katı atık depolama alanları daha sağlıklı, verimli ve uzun süre kullanılması, küresel ısınma yavaşlaması ve ülke ekonomisine değer yaratılması adına Malkara halkını kampanyaya destek olmaya çağırıyor.
Kaynak : Murat Ürtekin