info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3199
Dolar Satış
:
32.3781
Euro Alış
:
34.6073
Euro Satış
:
34.6697
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Malkara Diyaliz Merkezi Gurbetçi Hastaya Çare Oldu

Almanya’da önerilen tedavi ve ilaçları TBV Malkara Diyaliz Merkezinin mesul Müdürü Dr. Mesut Necefi tarafından gözden geçirilerek yeni tedavisi uygulanan hasta tekrar özlediği sağlıklı günlerine kavuştu.

Böbrek hastalarının ve özellikle düzenli diyaliz tedavisi görenlerin yurtdışı seyahatleri açısından çok az fırsatları vardır. Yurdumuzdaki birçok diyaliz merkezi, yıl boyunca başvuruda bulunan hastalara en sağlıklı ve en kaliteli tedaviyi uyguluyor. TBV (Türk Böbrek Vakfı) Kadriye – Kenan Tunalı Malkara Diyaliz Merkezi’nde (AB) Avrupa Birliği standartlarında sağlık hizmeti vermekte ve hastalarına modern düzeyde hizmet sunmaktadır.
 
YILIN İLK ALTI AYINDA 3 BİN 800 SEANS
 
Kış aylarında sabah ve öğleden sonra olmak üzere 2’şer seans uygulanırken yaz aylarında tatilcilerin ve yurt dışında çalışan işçilerin izine gelmesiyle seans sayısı 3’e çıkıyor. 2013 yılının ilk altı ayında Malkara Diyaliz Merkezi’nde 3 bin 800 seans yapıldı.
 
AB STANDARTLARININ ÜZERİNDE TEDAVİ YAPILIYOR
 
Almanya’nın Kuzey – Ren Vestfalya eyaletinin başkenti olan Düsseldorf kentinde yaşamını sürdürmekte olan gurbetçi Güler U., tatilini geçirmek üzere Şarköy’e geldiğinde, Kronik Böbrek yetmezliği hastalığı nedeni ile ihtiyacı olan hemodiyaliz tedavisi için 05 Ağustos 2013 tarihinde Türk Böbrek Vakfı Kadriye - Kenan Tunalı Malkara Diyaliz Merkezi’ne başvurdu. Geldiğinde vücudunda 12 kg su fazlalığı bulunmasına, akciğerlerinde birikmiş olan su nedeniyle konuşma gücü olmayan ve zor solunum almakta iken ikişer gün ara ile 5 gün yapılan hemodiyaliz ve ilaç tedavileri ile vücudundaki birikmiş olan fazla sıvı alınarak hasta normal duruma getirilmiştir. Ayrıca, Almanya’da kansızlığı için hastaya kan ve ilaç verilmesine rağmen süren düşük kan değerleri Kadriye - Kenan Tunalı Diyaliz merkezinde uygun tedavi uygulanarak iyileşme sağlandı. Almanya’da önerilen tedavi ve ilaçları TBV Malkara Diyaliz Merkezinin mesul Müdürü Dr. Mesut Necefi tarafından gözden geçirilerek yeni tedavisi uygulanan hasta tekrar özlediği sağlıklı günlerine kavuştu.
 
Bu durum karşısında gurbetçi aile merkezin hekimi  Dr. Mesut Necefi ve güler yüzlü ekibine teşekkürlerini sunarak, Türkiye’de kendilerine sunulan hizmetin Almanya’dan daha üstün olduğunu ve bundan sonra tekrar ilk fırsatta Malkara Diyaliz Merkezine geleceklerini ifade ettiler.
 
YURT DIŞINDA YAŞAYANLAR DİYALİZ MERKEZİNİ TERCİH EDİYORLAR
 
Malkara Diyaliz Merkezi Dr. Mesut Necefi yaptığı açıklamada, “Yurt dışından kara yolu ile ülkemize gelen veya yaşadıkları Avrupa’daki ülkelere geri dönen ve özellikle “İpsala sınır kapısından geçen Kronik Böbrek Yetmezliği hastası gurbetçilerimiz, ihtiyaçları olan hemodiyaliz tedavilerini güzergahları üzerinde bulunan Türk Böbrek Vakfı, Kadriye -Kenan Tunalı Malkara Diyaliz Merkezi’mizden alıyorlar. Yine geçtiğimiz günlerde Almanya’nın Niedersachsen eyaletinin başkenti Hannover’de yaşayan hasta Ali Cüneyt C. ‘nin özel arabasıyla Almanya’ya dönerken TBV Malkara Diyaliz Merkezine önceden internetten bularak diyaliz işlemi için başvurduğunu ve yurt dışındaki gurbetçilere Malkara Diyaliz Merkezini tavsiye edeceğini belirtti” şeklinde konuştu.