info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Malkara Doğalgaza Kavuşuyor

Malkara’nın doğalgaza kavuşması için çalışmalara başlandı. Bu kapsamda Ziraat Odası Salonunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Kaymakam Mahmut Halal başkanlığındaki toplantıya Belediye Başkanı Birol Kaya, İlçe Özel İdare Müdürü Recai Suvari, İl Genel Meclis üyeleri, siyasi partilerin başkan ve yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
 
ZİRAAT BANKASINDA HESAP AÇILDI…
EN AZ 8 BİN BAŞVURU ŞART!
 
Kaymakam Mahmut Halal konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Doğalgaz çalışması için nüfusu 10 binin üzerinde olan ilçelerde elektrik abone sayısının % 60 ‘ına kadar kişinin Ziraat Bankasında açılan hesaba 335 TL güvence bedeli yatırmasının istendiğini söyledi. Buna göre, ilçede toplam 14 bin mesken abonesinden en az 8 bin kişinin açılan hesaba bu parayı yatırması gerektiğini dile getirdi.
 
DOĞALGAZ BÜYÜK NİMET!
 
Doğalgazın Malkara için büyük bir nimet olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Birol Kaya da, yakıt olarak kullanılan kömürün kül, karbonmonoksit ve kükürt bileşikleri gibi atık maddeleri oluşturduğundan insan sağlığı yönünden çok tehlikeli olduğunu belirtti. Bu konuda Sivil Toplum Kuruluşları Başkanlarına, Kooperatif ve Site yöneticilerine büyük görev düştüğünü kaydetti. Bu fırsatı kaçırmayalım” diye konuştu.
 
ZEHİR SOLUYORUZ!
 
Daha sonra söz alan sivil toplum örgütlerinin başkanları ile katılımcılar da; “Malkara’da kış aylarında havanın ne kadar kirli olduğunu hepimiz biliyoruz. Doğalgaza geçilirse yakıt parası ile kül, kurum, is vb. atıklar da olmayacağı için ekstra masraflar çıkmaz. Hem insanlar ilerleyen yaşlarda artık soba ve kalorifer yakıp, kömür atıklarıyla da uğraşamazlar. Özetle ifade edildiğinde tüm bu zorluklarla karşılaşılmaz” şeklinde konuştular. Eğer temiz bir çevre istiyorsak bu adımı atmalıyız” diyerek düşüncelerini dile getirdiler.
 
TOPLUMUN BÜTÜN KESİMLERİ KENETLENMELİDİR
 
Doğalgazın ilçeye getirilmesi için bütün aboneler bir an önce kayıtlarını yaptırmalıdır. Güvence bedeli adı altında bankaya yatırılacak olan bu parayı zaten herkes ödemek zorunda. Neticede, Malkara’da çevreci ve tasarruflu bir yakıt olan doğalgaza geçilmesini halkın büyük bir çoğunluğu da istemektedir. Herkes elini ne kadar çabuk tutarsa sağlığımız ve çevremiz güvence altında olacaktır. İlçe halkının kenetlenerek Malkara’yı doğalgazla buluşturacağına inanıyoruz.