info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Malkara’da Arıcılık Yapan Üreticilere Arıkovan’ı Dağıtıldı

Malkara’da Arıcılık Yapan Üreticilere Arıkovan’ı Dağıtıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Malkara Belediyesi koordinasyonunda arı üreticiliğini desteklemek, geliştirmek ve teşvik etmek amacıyla uygulamaya koyulan arı kovanı dağıtımı 30 Kasım 2015 Pazartesi günü saat 10.00’da Malkara Belediyesi'ne ait kademe (atölye) binası önünde gerçekleştirildi.
 
 
Arı kovanı dağıtım törenine; Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan, Malkara Belediye Başkan Yardımcıları Bahaettin Cömert, İsmail Akkaya, Belediye Meclis Üyesi Kent Konseyi Başkanı Ali İhsan Uslu, Park ve Bahçeler Müdür Vekili Çiler Şenel Bilsel, Muhtarlık İşleri Müdür Vekili Ufuk Selen, Sivil Toplum Kuruluşu Başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
 
 
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak arı kovanı dağıtım töreninde yapmış olduğu konuşmasında; “Tekirdağ tarımda çok önemli bir yere sahiptir. Malkara’ya geldiğimiz zaman da öyle ve Malkara’da her adımı daha dikkatli atmalıyız. Çünkü 70 tane köy birbirinden uzaklarda, yakınlarda ve gerçekten kırsal kesim olarak ihmal edilmiş bir Malkaramız var. 70 köy birden mahalle oldu. Ben bu nedenle muhtarlarımıza çok önem veriyorum. Proje kapsamında 11 ilçede yaklaşık 10.000 arı kovanı dağıtılacak. Bugün projenin ikinci ayağı olan Malkara’dayız. Malkara’da bulunan 149 üreticimize 1156 arı kovanı dağıtacağız. Arı üreticilerimizi desteklemek ve üretimi teşvik ederek geliştirmek amacıyla bu projeye başladık. Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projesi kapsamında 5 yıl boyunca il genelinde 2000 ailenin üstünde bir kesime 50.000 arı kovanı dağıtılacak ve Tekirdağ tarımına ciddi oranda katkı sağlanacaktır. Ben bu duygularla bu güzel günde dağıtılan kovanların, elde edilen balların bal tadında güzellikle ürün vermesini diliyorum. Her şey Malkara için, Tekirdağ için olsun. Projenin ve dağıtılan kovanların üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
 
 
Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul ise; “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi de, Malkara Belediyesi de Kadir Başkan’la beraber çalışıyoruz. Bir bütün olarak işlerimizi ayırmadan mümkün olduğu kadar hızlı bir şekilde çözmeye çalışıyoruz. Ben sizlerin huzurunuzda bugün Büyükşehir Belediye Başkanım Kadir Albayrak’a bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Ciddi anlamda satin kaplama asfalt yol yapıldı. Büyükşehirin destekleriyle, özellikle kırsal alandaki hizmetler konusunda Çınaraltı Mahallesi’nde sulama projemiz hayata geçti ve inşaatı başladı. Umuyorum ki, 2016 yılının 9. ya da 10. ayının sonunda bu projede bitecek. Sulama projelerimiz devam edecek. Yakın bir zamanda otogar inşaatımızın ihalesine çıkıyoruz. Mezbaha ile ilgili yeni yapacağımız kombine et tesisi ile ilgili ÇED toplantısı yapılacak. Aralık ayının 2. haftasında Çavuşköy’de ve ardından kombine et tesisimizin de ihalesi geçecek. Hep birlikte üretici ile birlikte kazanan Malkara hayal etmiştik ve seçimlerde bunları size anlatmıştık. Sizler de bize destek verdiniz, şimdi sıra bizde, şimdi hizmet zamanı diyoruz. Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte kırsal tarıma hizmet etmeye devam edeceğiz. Bugün de üreticiler için önemli bir gün, ayçiçeğinin özellikle verimini arttıracağına inandığımız bir gün… Sizlere de hayırlı olsun diliyorum” diyerek düşüncelerini belirtti.
 
 
Son olarak Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan’ın yapmış olduğu konuşmanın ardından Malkara’da faaliyet gösteren arı üreticilerine arı kovanları Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul ve programa katılan protokol üyeleri tarafından dağıtıldı.
Kaynak : Murat Ürtekin