info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Malkaralı avcılar doğaya yem bıraktı

Avcılar Derneği Başkanı Sadık Akçay: amacımız doğanın yaban hayatının korunmasıdır.

Ağır kış koşulları nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanları için Malkara Kaymakamlığı ve Avcılar Derneği Başkanlığınca ilçedeki baraj gölleri ve çevresinde yaşayan kuş türlerine yemleme çalışması yapıldı.

26 Ocak 2010 Salı günü Balabancık göletinde gerçekleştirilen ve Malkara İlçe Kaymakamı Salih Yüce nin bizzat katıldığı çalışmaya, Avcılar Derneği Başkanı Sadık Akçay ve Yönetim Kurulu üyeleri;

Necmettin Çinko, Özay Karpuz, Özgür Çetin, Sedat Baş ve Alper Kıran iştirak ettiler. Yemleme faaliyeti çerçevesinde Ördek, Kaz, Tahtalı Keklik ve benzeri yaban hayvanlarının ihtiyaçlarını karşılamak üzere buğday, arpa, mısır, suni yem vb. yiyecek bırakıldı. Malkara Avcılar Derneği Başkanı Sadık Akçay Devrim e yaptığı açıklamada; Rusya, Sibirya ve Balkanlar üzerinden göç yollarını takip ederek bölgemize ulaşan göçmen kuşların bir bölümü ilçemizde mahsur kalmıştır.

Dernek olarak kış koşulları nedeniyle yem bulmakta güçlük çeken bu hayvanlara her yıl sürekli olarak yem veriyoruz, dedi.

Çalışmaların Karaidemir, Sarıpolat, Kadıköy ve Demircili göletlerinin çevresinde de sürdürüldüğünü kaydetti.

DOĞAYA SAHİP ÇIKMAYI BİR GÖREV KABUL EDİYORUM

Avcılar olarak, sadece avlanmayı düşünmediklerini, doğaya sahip çıkmayı da en önemli bir görev olarak kabul ettiklerinin altını çizen Akçay, av olmasa avcının da olamayacağına dikkat çekti.

Bu nedenle avcıların, yaban hayatı ile doğayı koruması gerektiğinin önemine vurgu yaptı.

Önce üretim diyen Başkan Akçay, av hayvanlarının üremesine yardımcı olmak amacıyla Nisan ayı içerisinde doğaya Çil ve Keklik salınacağını söyledi.