info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Manevi Duyguları Sömürüyorlar

11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayında, manevi duyguları istismar etmek isteyen dilenciler birçok caddeyi mesken tuttu.

 

Ramazan ayının gelmesi ile birlikte Çerkezköy’de insanların manevi duygularını istismar eden dilencilerin sayısı da arttı.
 
DAHA ÖNCE BU KADAR DİLENCİ YOKTU
 
Çerkezköy’de Atatürk Caddesi ve Uğur Mumcu Caddesi başta olmak üzere hemen hemen her köşe başında, vatandaşlardan yardım isteyen çocuklu ve yaşlı dilencileri görmek mümkün. Daha önce ilçede bu kadar dilenci olmadığını ifade eden vatandaşlar, dilencilerin genellikle Cuma günleri ve teravih sonrasında ortaya çıktığını belirterek “Bunlar insanın manevi duygularını öldürüyorlar. Çünkü biliyoruz ki bunların çoğu mecburiyetten değil bunu meslek edinmiş” dedi.
 
BİZİM DE BU KONUDA YAPACAK ÇOK ŞEYİMİZ YOK
 
Günün belli saatlerinde ve özellikle Cuma günlerinde sık sık denetim yaptıklarını belirten Çerkezköy Belediyesi Zabıta Ekipleri de, daha önce burada dilenen yaşlı ve çocuklu kadınları tespit edip uyardıklarını belirterek “Ama bizim de bu konuda fazla yapacak bir şeyimiz yok. Bizim vatandaşlardan istediğimiz mübarek Ramazan ayını istismar eden bu dilencilere inanmasınlar. İllaki yardım etmek isteyen birileri varsa da para yerine zaruri olan ihtiyaç neyse onu alıp versinler” dedi.