info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Matematik Yarışması 14 Kasım da

OYAK Çimento Grubu şirketlerinin, faaliyet gösterdiği illerde 2003 ten bu yana düzenlenen "Liselerarası Matematik Yarışması", son 3 yıldır diğer OYAK şirketlerinin de katılımı ile düzenlenmeye devam ediyor.

Yarışmanın Tekirdağ toplantısında konuşan Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, yarışmalarda öğrencilerin global dünyada sağlam bir yer edinmelerini hedeflediklerini söyledi.

OYAK Liselerarası Matematik Yarışmasının Tekirdağ tanıtımı Valilik Kültür Merkezinde yapıldı. Tanıtım toplantısına Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar ve çok sayıda öğrenci katıldı. Proje ile ilgili bilgiler veren Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, öğrencilerin analitik düşünme ve çözümleme yeteneğini geliştirmeyi arzu ettiklerini söyledi. Aybar, "Projemiz öyle bir noktaya geldi ki, Tekirdağ dan Mardin e kadar, Adana dan Zonguldak a kadar büyük bir yelpaze içinde geçen yıl itibariyle toplam bin 964 okulumuzu 7 bin 856 öğrencimizi kapsadı. Bu yıl kısmet olursa 500 okulumuz ve yaklaşık iki bin öğrencimiz bu yarışmanın içerisinde olacaklar. Tekirdağ da ise 24 lisemiz ve 96 öğrencimiz bu matematik yarışmasında kendileri için çok önemli bir yatırımında içinde olacaklar" dedi.

Yarışmayı organize ederken, öncelikle öğrencileri düşündüklerini ifade eden Aybar, "Öğrencilerimizin analitik düşünme ve çözümleme yeteneğini geliştirmeyi arzu ettik. Matematiği seven gerçekten ilgi duyan öğrencilerimizi teşvik ettiğimizi göstermek, öğrencilerimize matematik sevgisini aşılamak istedik. Matematiğin yaşam bağlarını ortaya koymayı ve bunu algılamalarını istedik. Başarıyı ve kazanma duygusunu yaşamalarını arzu ettik. Kişisel olarak iç disiplini sağlamalarını ve kendilerine global dünyada sağlam bir yer edinmelerini hedefledik. Bu yarışmamızda ödüllerimiz de var. Bir defa katılan her öğrencimize bir satranç takımımız var. Katılan her bir okulumuza bin 500 liralık nakdi yardım çeki vereceğiz. İl birinci olan okulumuzun öğretmen ve öğrencilerine birer Cumhuriyet Altını ve plaket takdim edeceğiz. 14 Kasım 2009 tarihinde 24 okulumuz İl birinciliği için mücadele edecek. Buradan birinci olarak çıkacak okulumuz, diğer 17 İlin birincileri ile birlikte bir Türkiye finali yapacaklar. Oradan da bir Türkiye birincisi okul çıkacak. İşte bu Türkiye birincisi olan okulumuzun öğrenci, öğretmen ve müdürüne biner liralık Cumhuriyet Altını kesesi hediye edilecek. Okulumuza 15 bin liralık bir laboratuar kuracağız. Şampiyon öğrencilerimizin ailelerine de biner liralık hediye çeki takdim edeceğiz" şeklinde konuştu.

"GELECEĞİ MATEMATİK İLE İNŞA EDECEĞİZ"

Ödüllerin yanı sıra öğrencileri global dünyaya hazırlamak istediklerini kaydeden Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, geleceğin ancak matematik ile inşa edilebileceğini söyledi. Aybar, "Bu proje görüldüğü gibi ödülleri bol olan ama öncelikle gençlerimizi global dünyaya hazırlayan önemli bir sosyal sorumluluk projesidir. Bir kalem, bir kâğıt ve aklımız.

İşte bununla bütün dünyayı yeniden kurmak matematik ilmiyle mümkün. Buraya gelirken iki ünlü kişinin matematikle ilgili sözünü sizinle paylaşmak için not aldım. Bunlardan birisi ünlü fizikçi Lord Kelvin. Kelvin diyor ki; Matematik gibi ifade edebiliyorsanız o takdirde edindiğiniz bilgiler doğrudur. Diğeri ise Leonardo Da Vinci. Da Vinci, Matematiksel olarak gösterilemeyen hiçbir çalışmanın bilimselliği yoktur diyor. Geleceği inşa etmek matematikle mümkün. Geleceği inşa ederken mevcudun nedenlerini ortaya koyabilmek de matematikle mümkün" diye konuştu.

Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek ise bilimsel ilerlemenin olmadığı bir ülkede başka bir ilerlemenin de mümkün olamayacağını söyledi. Vali Kemelek, "Gelişmiş ülkelere baktığımızda hepsinde bilimin önde olduğunu görmekteyiz. Bilimde de bilimsel gelişmede de matematiğin ön planda olduğunu görüyoruz. Hangi alanda ilerlemeyi düşünürsek düşünelim, matematik her zaman bizimle beraber oluyor. Bu anlamda matematiksel düşüncenin ülkemizde yayılması noktasından hareket edilmiş. OYAK Grubu ülkemizin kalkınmasında neler yapılması gerektiği konusunda sorumluluk üstlenmiş. Bizler de değerli öğretmen ve öğrencilerimizin katkılarıyla 17 İl içinde Tekirdağ ı temsil edeceğiz. OYAK Grubuna gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

12 OYAK İştirakine ve 16 ile yayılan yarışma bu sene Adana, Balıkesir, Batman, Bolu, Düzce, Hatay, Kahramanmaraş, Kırıkkale, Mardin, Ordu, Rize, Sakarya, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ ve Zonguldak illerinde düzenlenecek. Bu illerde organizasyona Adana Çimento, Mardin Çimento, Bolu Çimento, Ünye Çimento, OYAK Beton, Renault MAİS, Erdemir, İsdemir, Ermaden, Erbor, Hektaş ve Tukaş ev sahipliği yapacak.

Son 7 yılda 1964 okulda 7856 öğrencinin katıldığı yarışmanın 14 Kasım 2009, Cumartesi günü düzenlenecek I. Aşama sınavına bu yıl 500 e yakın okul ve yaklaşık 2000 öğrencinin katılması bekleniyor.