info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Mavi Gözlü Kent

Tekirdağlı emekli öğretmen ve yazar Köksel Demir in Tekirdağ anılarını yazdığı Tekirdağ Mavi Gözlü Kent kitabı çıktı.

Tekirdağlı Şair ve yazar Köksel Demir, doğduğu kenti anlattığı Tekirdağ Mavi Gözlü Kent kitabı Heyamola Yayınları ndan çıktı. Yönetmenliğini Ömer Asan ın kapak tasarımını da Dilek Şahin in yaptığı kitap, Demir in hayatında önemli bir yer tuttuğunu belirttiği Tekirdağ ı anlatıyor. Yazar Demir in kentte yaşadığı süre boyunca başından geçen olayları anılaştırdığı kitapta, Tekirdağ ın yakın tarihinin izleri okuyucuya fotoğraflar eşliğinde sunuluyor.
Türk Edebiyatına Tekirdağ a vefa borcu olarak nitelendirdiği kitabını kazandırdığı için mutlu olduğunu ifade eden Demir, "Bu kentin beni saran sıcaklığını bir ömür içinde yaşadığım anılarımı satırlara döktüm." şeklinde konuştu.

KÖKSEL DEMİR KİMDİR?
Yazar köksel Demir, 1940 yılında Tekirdağ da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Tekirdağ da yapan Demir 1958 yılında Çanakkale Öğretmen Okulu nu, 1960 yılında da İstanbul Eğitim Enstitüsü Edebiyat Bölümü nü bitirdi. 1982 ye kadar çeşitli eğitim kurumlarında öğretmen ve müdür olarak çalışan yazar Köksel Demir, bu tarihten itibaren emekli oldu.
Düz yazı ve şiirleri 1960-1965 yılları arasında Varlık, Yeditepe, Türk Dili, Dost, Yelken, Ataç, Değişim, Yeni Gerçek gibi dergilerde yayınlandı. Ayrıca Varlık Yıllıkları ile Memed Fuat ın seçip düzenlediği Türk Edebiyatı 1963, Türk Edebiyatı 1964, Şükran Kurdakul un düzenlediği Toplum İçin Şiirler gibi seçkilerde yer aldı. Bir süre İhsan Hınçer in yayınladığı Türk Folklor Araştırmaları nda derleme yazıları ile göründü. Şiirleri İkinci Yeni nin izlerini taşır. Uzun bir aradan sonra, az da olsa şiirleri Kiraz, Tay, Şehir, Mavi Dergi de yayınlandı.