info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Medine de 5 Bin İftar, Tümkasder İçin İftihar

Sosyal sorumluluk projeleriyle, yaptığı organizasyonlarıyla farklılığını ortaya koyan TÜMKASDER, yine çok önemli bir Ramazan projesine imza attı.

TÜMKASDER organizasyonunda Medine’de 5 bin kişilik bir iftar düzenlendi.TÜMKASDER Genel Başkanı Murat Çalık, TÜMKASDER ’in bir gönül ve sevgi birlikteliği olduğunu belirterek “Dernek olarak birçok etkinliğe imza attık. Ramazan ayının manevi donanımlarına en uygun şekilde yaptığımız organizasyonlarımızda Çorlu’da 500 ihtiyaç sahibi aileye her gün sıcak iftar yemeği veriyoruz. İhtiyaç sahibi ailelerimiz böylece Ramazan ayında sıcak yemeklerine kavuşmuş oluyorlar. İki cihan serveri Hz. Muhammed (s.a.v) buyuruyor ki 'Kim bir Müslüman kardeşine iftar vakti yemek yedirirse, onun sevabı kadar da kendisine sevap yazılır' Biz de Rasulullah (s.a.v) efendimizin bu ilahi buyruğuna en uygun şekilde ve Ramazanın manevi donanımlarına en uygun şekilde 30 Temmuz Salı günü Medine’de 5 bin kişilik bir iftar organizasyonu gerçekleştirdik. 'Sen olmasaydın Habibim ben bu Cihanı yaratmazdım' diye Allah (c.c)’unun övdüğü Rasulullahın medfun bulunduğu yerde ve mekanda bu organizasyonu gerçekleştirmiş olmanın gururunu yaşıyoruz.” dedi.
 
TÜMKASDER olarak bu tür organizasyonlarının devam edeceğini sosyal sorumluluk projelerinin süreceğini belirten Çalık “Ramazan bizlere infakı birlikte iftar yapmayı oruçlunun halinden anlamayı ve fakir ile empati yapmayı getiriyor. Bizde üzerimize düşen sorumlulukları yaparak Ramazan ayının bize sağladığı değerleri sonuna dek yaşamalıyız ”diye konuştu.